Apgrade Weekend: Svetski prvaci elektronske muzike u Beogradu

0
75

Vikend pred nama u srpskoj prestonici obeležiće svetski prvaci elektronske muzike.

Apgrade Weekend: Svetski prvaci elektronske muzike u BeograduVrhunski svetski, kao i među prvima didžejevi na domaćoj elektronskoj sceni nastupiće, na sada već tradicionalnom, septembarskom Apgrade Weekendu u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, od četvrtka do subote (6. do 8. septmebra).

Lovefest 2018: Tehno legende obožavaju i vraćaju se u Vrnjačku Banju

Maceo Plex, Laurent Garnier, Sven Väth biće zvezde nastupajućih večeri. Pratiće ih ništa manje kvalitetni didžejevi i izvožači elektronske muzike, Jennifer Cardini; Anthony Parasole; “FJAAK”; Vaal; Tim Green Live; Maurizio Schmitz; kao i Tijana T; 33.10.3402; Vitanov b2b Doo…

Apgrade Weekend: Svetski prvaci elektronske muzike u Beogradu
Foto: Promo

Ono što veterane ovdašnjeg klabinga posebno raduje i privlači, svakako je nastup legende tehno muzike Laurent Garnier. Producent iz Francuske, na čijoj muzici su odrasle mnoge generacije, i koji je obeležio i sam početka razvoja elektronske scene ne samo u svetu, već i u Beogradu. Nastupio je prvi put 1995. godine u glavnom gradu države pod sankcijama, okupirane diktaturom, siromaštvom i ratom. Autor kultnih pesama “The Man With The Red Face”; “Crispy Bacon”; “Acid Eiffel” svojim Laboratorie mixom uveo je tada ovdašnju publiku u svet tehno zvuka.

Svetske zvezde potvrdile: Exit zasluženo osvojio titulu najboljeg festivala

Kako najavljuju organizatori, septembarski, trodnevni Apgrade Weekend u Beogradu je od prvog izdanja koncipiran kao kulminacija letnje sezone velikih open-air događaja u regionu. Njegov program uvek predvode apsolutni lideri svetske elektronske scene. I ove godine, istuču iz Apgrade tima, u duhu sopstvenog imena, lestvica se pomera ka gore. Jer, na Kalemegdan zajedno dolaze žive ikone i neprikosnovene vođe globalnog elektronskog pokreta, Maceo Plex, Laurent Garnier i Sven Väth!

David Guetta i Martin Garrix za finale: Exite, volimo te!
Maceo Plex i Jennifer Cardini
Maceo Plex i Jennifer Cardini, Foto: Apgrade

Njima će se od 6. do 8. septembra u dobro poznatom rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu pridružiti i još jedan ultimativni hedlajner čije ime će biti objavljeno nešto kasnije.
– Već sad je zato poznata strahovita postava koja dolazi uz ova dva oca svetske scene, a čine je redom njujorški mag Anthony Parasole; ubitačni berlinski techno boy band “FJAAK”; Parižanka iz “dopisništva” u Berlinu Jennifer Cardini; tajno oružje Cocoon etikete Maurizio Schmitz; naša ambasadorka u nezadrživom usponu Tijana T; dugo iščekivani “live” genijalac Tim Green; ekstremno talentovana muzičarka Vaal; te lokalni heroji Doo, Vitanov i Nenad Marković poznatiji kao 33.10.3402 – objavili su uoči festivala organizatori ovog događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde