Svetlani Bojković “Zlatna antena” za doprinos TV produkciji

0
24

Priznanje će biti uručeno na završnoj večeri predstojećeg međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS, 30. septembra u Domu omladine Beograda.

Svetlani Bojković "Zlatna antena" za doprinos TV produkciji
Svetlana Ceca Bojković, Foto: Šekspir festival

Naša prosavljena glumica Svetlana Ceca Bojković dobitnica je nagrade Zlatna antena za ukupan doprinos domaćoj televizijskog produkciji. Ona je do sada odigrala ukupno 261 ulogu, od čega je 85 pozorišnih, 76 na radiju, 16 filmskih, kao i 30 u TV dramama i 54 u TV serijama. Dobitnica je 54 nagrade i priznanja, uključujući i nagradu “Zlatna antena”.

10. FEDIS: U konkurenciji za nagrade 13 TV serija
Foto: Sterijno pozorje

– Imala sam sreću da kroz ceo svoj glumački vek igram različite žanrove. To me je radovalo i osvežavalo – izjavila je nedavno glumica u intervjuu za “TV novosti”.

Tokom čitave karijere je igrala ozbiljne i zahtevne uloge, ali je publika obožava i u komedijama. Baš kao u seriji “Mamini sinovi”, gde pored Andrije Miloševića i Nenada Jezdića igra simpatičnu baku vragolana.

SVETLANA CECA BOJKOVIĆ: Rođena da bude glumica

– “Mamini sinovi“ su bili naporan rad, ali uz radost i humor smo se u radu ipak sjajno zabavljali, zajedno sa rediteljem Vladom Aleksićem. Takav je bio i rezultat – kazala je Ceca Bojković.

64. Sterijino pozorje: Svetlani Ceci Bojković nagrada za životno delo

Inače, nagradu “Zlatnu antena” za ukupan doprinos TV produkciji Srbije i regiona na FEDIS festivalu do sada su dobili: scenarista Siniša Pavić; reditelj Zdravko Šotra; kompozitor Zoran Simjanović; kao i glumci Velimir Bata Živojinović; Milan Lane Gutović; Predrag Miki Manojlović; Jelisaveta Seka Sablić; Vlastimir Đuza Stoiljković; i Mira Banjac.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde