“Svečane bele košulje” dobile spot nastao na koncertu u Domu omladine

0
89

Srđan Gojković Gile i bend “Magic Bush” odabrali su “Svečane bele košulje” za najavni singl live albuma “Retko svirane pesme”. Sada je ova numera dobila i spot.

"Svečane bele košulje" dobile spot nastao na koncertu u Domu omladine

Video za “Svečane bele košulje” je nastao na jedinstvenom koncertu koji su Gile i “Magic Bush” održali u Domu omladine Beograda u martu 2018. godine. Tom prilikom, podsetimo, izveli su pesme “Električnog orgazma” koje nisu izvođene uživo, ili jesu, ali vrlo retko. Zahvaljujući izdavačkoj kući “Odličan hrčak” i SOKOJ-u, koji je ovu ideju podržao, live verzije pesama kojih je publika bila željna, ostaće ovekovečene na albumu “Retko svirane pesme”.

Gile i “Magic Bush” pesmom “Svečane bele košulje” najavljuju live album

Snimateljsku ekipu na prošlogodišnjem koncertu u Domu omladine Beograda predvodio je Vladimir Musa Jakšić (Ex Revolveri), a spot je montirao Aleksa Parezanović. Inače, pesmu su napisali Srđan Gojković Gile i Vlada Divljan.

"Svečane bele košulje" dobile spot nastao na koncertu u Domu omladine

Live album “Retko svirane pesme” imaće koncertnu promociju u SubBeernom Centru 4. januara 2020. godine. Tako su Gile i “Magic Bush” 2019. godinu zaokružili albumom “Retko svirane pesme”, a Novu će započeti sa svojom publikom na koncertnoj promociji live izdanja. Biće to ponovo prilika da se čuju numere koje publika i izvođači vole. Ulaznice za njihovu svirku u Cetinjskoj 15 su 800 dinara, a pred nastup biće 1.000 dinara na ulazu u SubBeerni Centar.

Gile i “Magic Bush” sjajni u punoj “Amerikani”

SVEČANE BELE KOŠULJE

Dugo hodam već
Kroz moj rodni grad
Izgleda mi da
Već je pao mrak

Moj grad je lep
Kada je dan
Al’ umoran je
I treba mu san

Svečane bele košulje
Zovu me sad na proslave
Al’ ja ih više ne čujem
Odlazim sam, nestajem

Penjem se na breg
Da oteram mrak
Na bregu je kip
U ruci mu mač

I čuje se smeh
I čuje se plač
I vidi se Beč
I vidi se Drač

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde