Svečana premijera filma “Zaspanka za vojnike” 2. oktobra u Sava centru, pretpremijera 21. septembra u Banjaluci

0
678

Pomerena premijera u Beogradu: „Zaspanka za vojnike“ na centralnoj proslavi obeležavanja završetka Velikog rata

Svečana premijera filma "Zaspanka za vojnike"Film “Zaspanka za vojnike” naći se na redovnom repertaoru bioskopa širom Srbije od 4. oktobra.

A svečana premijera novog ostvarenja reditelja Predraga Gage Antonijevića održaće se 2. oktobra u 20,30h u Sava centru. Pre beogradske projekcije film “Zaspanka za vojnike” imaće pretpremijeru 21. septembra u Banjaluci i dan kasnije počeće sa prikazivanjem u bioskopima širom Republike Srpske.

Objavljen prvi trejler za film „Zaspanka za vojnike“

Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su, kao i stotine hiljada drugih, učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao glavnom junaku filma Stevanu, tek svršenom studentu biologije. Njega otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti. Drugi su već prekaljeni ratnici, a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani otadžbine.

NENAD OKANOVIĆ: Milunka Savić mi je prababa po mamine linije
Svečana premijera filma "Zaspanka za vojnike"
Foto: Promo

– Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na ratne drugove. Ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu, nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva, kad sudbina i istorija već nisu… – napisano je u saopštenju distributera filma Art Vista.

ALEKSANDRA KOVAČ: Primenjena muzika je danas poslednji bastion kreativnosti
Svečana premijera filma "Zaspanka za vojnike"
Foto: Promo

Scenario ove ratne drame potpisuju Nataša Drakulić i Predrag Gaga Antonijević. Uloge tumače: Ljubomir Bandović; Marko Vasiljević; Vuk Jovanović; Marko Pavlovski; Nenad Okanović; Marko Gvero; Aleksandar Đurica; Ivan Đorđević; Nikola Ilić; Milica Mihajlović; Tihomir Arsić; Tara Jevrosimović; Nataša Ninković; Radoš Bajić; Vuk Kostić i Nebojša Glogovac.

53. Filmski susreti: Radošu Bajiću uručena nagrada „Pavle Vuisić“

Film je snimljen u saradnji producentskih kuća Film Danas, Komuna i Dandelion Production Inc. i koprodukciji sa kućama: Avala film; Cotrast studios; Concept Studio; i Direct Media. Traje 117 minuta. Direktor fotografije je Miloš Kodemo; montažer Filip Dedić; kompozitor Aleksandra Kovač; kostimograf Ivanka Krstović; scenografi Milenko Jeremić i Predrag Pejović.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde