Ravno Selo Film Festival 2018: Sve spremno za otvaranje manifestacije

0
153

Glumci Miloš Biković, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Radoš Bajić i producent iz Meksika Daniel Birman Ripštajn biće gosti festivala.

rsff sve spremno za otvaranje festivalaDrugi Ravno Selo Film Festival počeće u subotu, 23. juna. A, organizatori kažu da je sve  spremno za otvaranje manifestacije. Gosti festivala obratiće se prisutnima na konferenciji za novinare pred sam početak, kada će i biti predstavljen program tri festivalska dana, kao i nagrade za učesnike.

rsff sve spremno za otvaranje festivala
Sa prve konferencije za novinare u Ravnom Selu, Foto: D. Dušanić

Plaketu Zlatni klip za mladog autora, kao i Prvi metar u selekciji kratki omladinski film, dodeliće stručni žiri. A, Zlatni klip za najbolji film po izboru publike i za Najbolji film Filmskih radionica dodeliće žiri publike.

Ravno Selo Film Festival 2018: Poznati članova žirija
ripštajn biković
Daniel Birman Ripštajn i Miloš Biković, Foto: Promo

– Kao zaljubljenik u film od malih nogu, imam izuzetno zadovoljstvo da učestvujem u ovako humanom i uspešnom projektu. Naš fokus je od samog početka na mladim autorima – debitantima. Ali smo ove godine odlučili da pratimo proces odrastanja i sve faze u sazrevanju jednog mladog filmofila. Naši programi obuhvataju filmske radionice u kojima edukujemo mlade zainteresovane za film, većinom srednjoškolce, prikazujemo njihove amaterske školske filmove, studentske filmove i najzad dugometražne debitanske filmove. Na filmskim lekcijama imaju mogućnost da čuju savete i iskustva naših renomiranih filmskih autora, glumaca i producenata. Ravno Selo Film Festival zaista postaje rasadnik talenata i filmskih priča, koji će se, nadamo se, uvećavati iz godine u godinu – rekla je Nada Savić, umetnička direktorka festivala.

Ravno Selo Film Festival 2018: Glavni gost Miloš Biković
ljiljana stjepanović snežana savić
Ljiljana Stjepanović i Snežana Savić, Foto: Promo

Ona je dodala i sledeće:
– Kako je 2018. godina kulturnog nasleđa u Evropi, naš ovogodišnji vizuelni identitet se bazira na vezu kao simbolu sela i kulturnog nasleđa. A, koji nam je ostavljen u amanet. Naši Ravnoselci i Ravnoselke će brojnim pratećim aktivnostima pokazati da je selo živo! I, da talenti mladih i starijih i danas bujaju u ovoj raskošnoj, vedroj sredini kakvo je Ravno Selo!

ravno-selo-mapDrugi Ravno Selo film festival biće održan od 23. do 25. juna u Ravnom Selu u okviru kog će biti predstavljene četiri programske celine: Dugometražni debitanski film; Kratkometražni omladinski film; Filmske radionice; i Filmske lekcije.

Ristovski i ekipa filma o kralju Petru snimali u kasarni „Topčider“

U okviru programa Dugometražni debitanski film biće prikazano pet debitanskih ostvarenja. U okviru program Kratkometražni omladinski film biće prikazani studentski filmovi domaćina ovog programa – Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, ali i kineski filmovi projekta Looking China. Program Filmske radionice omogućava mladima da tokom festivala snime tri kratka filma na izabranu temu. Premijerno će ih prikazati tokom Svečanog zatvaranja 25. juna. Najbolji od njih biće nagrađeni putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu. U okviru programa Filmske lekcije održaće se dva predavanja, o produkciji filmova i serija koje drži Zoran Janković, producent iz Košutnjak filma; i predavanje o distribuciji koji drži Daniel Birdman Ripštajn.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde