Sve o 17. Belgrade Beer Festu: Satnica, učesnici, prevoz…

0
147

Organizatori su najavili učešće više od 600 muzičara, kao i preko 400 pivskih ukusa koje očekuje posetioce na Ušću.

Sve o 17. Belgrade Beer Fest: Satnica, učesnici, prevoz...

Na 17. Belgrade Beer Festu posetioci će od 14. do 18. avgusta uživati tokom 105 sati besplatnog muzičkog programa, koji će na četiri bine izvoditi brojni muzičari. Donosimo vam sve o učesnicima, satnici programa, prevozu…

Muzičko zagrevanje prve večeri na Main stage-u počeće uz “Rock operu” i više od 100 izvođača na bini. Oni će oživeti nezaboravne rok hitove. Prve večeri nastupiće i najveća zvezda festivala, Džoni Mar, legendarni gitarista grupe “The Smits”. Posle nastupa na prestižnim svetskim festivalima Glastonberi i Siget, Mar će prvi put nastupiti u našoj zemlji.

17. Belgrade Beer Fest: Gitarista, pevač i tekstopisac Johnny Marr na Ušću

Na Mainu koncerte će održati i brojni gosti iz regiona – Magnifico; “Majke”; “Brkovi”; Vojko V; “Urban & 4”; “Elemental”; “Atomsko sklonište”; “Bombaj štampa” i mnogi drugi. Ljubitelji dobrog zvuka moći će da uživaju i u nastupima domaćih izvođača – Dejana Cukića; Marka Luisa; “Kerbera”; “Električnog orgazma”; “Negativa”; Bilje Krstić; “Tap 011″… ali i muzičkim ikonama festivala poput “Van Goga”; “Orhodox Celtsa”; “YU grupe”; Inspektora Blaže, koji su do sada zabeležili najviše učešća na festivalu.

Sve o 17. Belgrade Beer Fest: Program, satnica, učesnici

Pored muzičkog programa biće organizovani brojni drugi zanimljivi sadržaji. Na više od 100 štandova u ponudi će biti i preko 400 različitih pivskih ukusa velikih pivskih industrija “Heineken”; Apatinske pivare; “Valjevsko pivo”… kao i mnogo dobre hrane. Ljubitelje kraft piva i ove godine očekuje posebna zona Craft land. Tu će premijerno biti predstavljeno kraft pivo Beer Festa “Trio Fantasticus”. Ono je napravljeno specijalno za festival u kolaboraciji tri kraft pivare: “Dogma”; “Crow”; i “Tron”. Takođe, i Apatinska pivara će predstaviti svoje kraft pivo “Blue moon”.

Veliki uspeh prvog Montenegro Beer Festa, drugi će 2020. otvoriti Bajaga

Mere bezbednosti će, kao i ranijih godina, biti na visokom nivou, a o redu na festivalu će brinuti policijske jedinice i redari. Ceo festivalski prostor će biti obezbeđen i video nadzorom, a na ulazima će se nalaziti metal detektori. Biće zabranjeno unošenje predmeta kojima mogu da se nanesu povrede – oružje, noževi, makaze i drugi oštri predmeti, kao i pirotehnika. Takođe, neće moći da se unose putne torbe, kao ni dezodoransi, hrana, piće i slično. Na festivalski prostor će moći da se uđe na dva ulaza iz Bulevara Nikole Tesle i dva ulaza sa strane šetališta.

17. Belgrade Beer Fest: Povratak na muzičku scenu grupe “Negativ”
Sve o 17. Belgrade Beer Fest: Program, satnica, učesnici

Svakoga dana dva sata pre i po završetku programa za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara Nikole Tesle od ulice Ušće do Trešnjinog cveta, tako da će saobraćaj i linije gradskog prevoza biti preusmerene na Bulevar Mihajla Pupina.
Sedmu godinu zaredom kompanija HEINEKEN Srbija u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i GSP-om, organizuje bezbedan i besplatan dolazak i povratak sa festivala, a u okviru tradicionalne kampanje “Društvo, ko vozi kući?”. Autobusi GSP-a prevoziće posetioce, za vreme trajanja programa na festivalu, od Ušća do četiri ključne tačke u gradu – Trg Republike; Banovo brdo; Novi Beograd; i Zemun.
I Apatinska pivara, kao društveno odgovorna kompanija, posebnu pažnju posvećuje odgovornoj konzumaciji alkohola. Tako će i ove godine donirati alkometre Upravi saobraćajne policije u okviru kampanje “Kad pijem, ne vozim” koju sprovodi već 13 godina.

17. Belgrade Beer Fest: Magnifico na Ušću, Ida Prester promo lice festivala

Na festivalu će usluge moći da se plaćaju i karticama, jer je kompanija “Visa” sve štandove opremila mobilnim terminalima, koji će omogućiti brže, jednostavnije i sigurnije beskontaktno plaćanje. Takođe, korisnici Visa kartica moći će da iskoriste brži prolaz na ulazima 1 i 2, a uz svako beskontaktno plaćanje, dobiće popust od 15% na pića, kao i za kupovinu Visa VIP narukvica.

Sve o 17. Belgrade Beer Fest: Satnica, učesnici, prevoz...
Foto: Promo

Od ove godine Beer Fest je postao deo nove festivalske platforme – CLOUD Festivals. U okviru nje će biti održani i festivali Music Week i Noć muzike. Ulaz na sve festivale će biti besplatan, a posetiocima Beer Festa i Music Weeka će biti omogućeno da koncerte prate iz VIP zona. U okviru ovih zona, uz VIP pass, biće neograničena konzumacija pića tokom cele večeri, a pored piva u ponudi će biti i druga alkoholna i bezalkoholna pića. All you can drink VIP pass-ovi za Beer Fest po ceni od 2.000 dinara se mogu kupiti na prodajnim mestima tickets.rs, a neophodno je izvršiti aktivaciju preko besplatne mobilne aplikacije KeepApp, koja je dostupna na Google Play i App Store-u.

Spektakl “Rok opera” otvara 17. Belgrade Beer Fest

Organizator Belgrade Beer Festa, svake godine u Beograd dovodi muzičke zvezde iz regiona i sveta, koji nakon učešća na Beer Festu postaju ambasadori Beograda. Oni na festivalu dobijaju nesvakidašnju priliku da nastupaju pred 100 i više hiljada ljudi i osete pravi kosmopolitski duh našeg grada. A, domaći i strani turisti imaju priliku da besplatno slušaju koncerte svetskih i regionalnih zvezda. Zato je i ove godine za festival od izuzetnog značaja podrška Grada Beograda; Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija; Beokom servisa; CEBEF-a; i Turističkih organizacija Beograda i Srbije. Producenti festivala su Beogradska kulturna mreža i Skymusic, koji će postaviti nove standard organizacije i produkcije festivala u Srbiji i regionu.

Sve o BBF-u možete naći i na njihovoj Facebook stranici, Instagram profilu i YouTube kanalu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde