Sve bilo je muzika: Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru

0
142

Arsen Dedić (1938-2015) bio je autentičan začetnik autorske pesme i literarne šansone. Svojim radom je izvršio posredan, ali značajan uticaj na rok scenu u Jugoslaviji.

Sve bilo je muzika: Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru

Koncert pod nazivom “Sve bilo je muzika”, posvećen Arsenu Dediću, održaće se 30. maja u Sava centru. Arsenovu muziku interpretiraće njegova supruga Gabi Novak, njihov sin Matija Dedić, kao i poznati umetnici iz regiona: Ana Stanić; Petar Grašo; “The Frajle”; Sergej Ćetković; Bojana Stamenov; Nikša Bratoš; Klapa “Maslina”. A, kao specijalni gost pojaviće se Hor “Kolibri”. Stihove Arsenove poezije kazivaće poznati beogradski glumac Dragan Vujić Vujke.

Gabi, Bisera, Matija i Vasil priredili publici nostalgično muzičko uživanje
Sve bilo je muzika: Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru
Dragan Vujić Vujke, Bojana Stamenov, Ana Stanić i Matija Dedić, Foto: Promo

Ovo će biti omaž Arsenu, jednom od najvećih i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca sa naših prostora u poslednjih 50 godina, u organizaciji koncertne agencije “My Way”. Publika će imati prilike da se podseti večnih Dedićevih hitova, među kojima su “Zagrli me”; “O, mladosti”; “Tamo da putujem”; “Ono sve što znaš o meni”…

Aleksandra Kovač napisala pesmu “Neko čeka na tebe” za Gabi Novak i film “Šavovi”

Arsen Dedić postao je miljenik publike još od festivala Beogradsko proleće 1967. i kultnog filma “Višnja na Tašmajdanu” (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama “Odabraćeš gore”. Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade, a u poslednjim godinama svog rada nastupao je sa sinom Matijom, proslavljenim džez muzičarem, u koncertnim salama širom bivše Jugoslavije koje su uvek bile popunjene do poslednjeg mesta.

Sve bilo je muzika: Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru
Đorđe Milutinović, Ana Stanić, Matija Dedić, Bojana Stamenov i Dragan Vujić Vujke, Foto: Promo

Ulaznice za koncert posvećen Arsenu Dediću “Sve bilo je muzika” u prodaji su od utorka, 16. aprila, na blagajnama Sava centra; Ticket Vision (bivši Eventim); i na sajtu tickets.rs. Cena ulaznice je 1.700, 2.000 i 2.400 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde