Pesmom “Svaku noć je isti mrak” Nikola Pejaković Kolja najavio novi album

0
230

Izašao je novi singl i spot Nikole Pejakovića Kolje, a uživo će ovu numeru prvo čuti publika u Kragujevcu.

Nikola Kolja Pejaković FOTO MARIJANA JANKOVIĆ PROMO
Nikola Kolja Pejaković, Foto: Marijana Janković / Promo

Glumac, reditelj, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je pesmu “Svaku noć je isti mrak”. Ovo je najava novog albuma “4 prsta” koji će početkom leta na CD-u objaviti promoterska kuća Long Play.
– Vremena se menjaju, ali problemi ostaju isti. I uvek su isti. Mrak je uvek mrak, zlo je uvek zlo. Pred nama uvek ista odluka – ili vera ili večera. Ostalo su nijanse… – kaže Kolja o pesmi “Svaku noć je isti mrak”.

„Haljinica boje lila“ – kafanski hit reditelja rokera

Pejaković je autor muzike i teksta, dok je aranžman uradio Vojislav Aralica. Spot je u režiji Petra Pašića prošle godine snimljen u čuvenom hotelu “Bristol” u Beogradu. Kako objašnjava Kolja, ovaj hotel je “zadržao izgled i šmek nekog prošlog vremena, ima patinu i vizuelno je bio zanimljiv”.

voja aralica i nikola pejaković kolja
Voja Aralica i Nikola Pejaković Kolja, Foto: Facebook / Kolja

“Svaku noć je isti mrak” je jedna od samo dve numere na novom izdanju na kojima svira stari Koljin prateći bend “Grobovlasnici” (gitara Voja Aralica; klavir Ivan Aleksijević; bubanj Dejan Momčilović; bas Nikola Usanović; akustična gitara Dario Gajić). Ostalih 17 pesama albuma “4 prsta” Kolja je snimio sa bendom u nešto drugačijoj postavi. Spot simbolički, kroz prizore ručka, pokazuje prisnost koja je vladala u odnosu Kolje i “Grobovlasnika”.

Arsenal Fest 08 kompletirao Garden i Explosive DJ Stage

– Pa bend je zaverenička stvar. Priča o nekoj vrsti ljubavi i zajedništva kroz muziku. Ručak za stolom, kao neka porodica, dobra je slika i objašnjava taj odnos. Moj bend više ne nosi ime “Grobovlasnici”, niti “Smak Belog Dugmeta”. Ovo je relativno nova postava i okupljena je oko novog albuma koji se zove “4 prsta”. Tako da bi, ako bi se tražilo ime, mogli nazvati Kolja i “4 prsta” – kaže Pejaković.

Prvi nastup sa novom postavom benda Kolja će imati 22. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde