Zvezdara teatar: “Suze su OK” slave deset godina

0
280

Predstava “Suze su OK” obeležava jubilej vredan pažnje.

tanja bošković suze su ok zvezdara teatar
Foto: Zvezdara teatar

Sjajna Tanja Bošković kao glavni protagonista predstave “Suze su OK”, rađene prema istoimenoj knjizi Mirjane Bobić Mojsilović, proslaviće u aprilu svoju deceniju izvođenja. Ovaj komad u režiji Milana Karadžića izveden je prvi put krajem 2007. godine, a glumačka ekipa je imala manje izmene, pa danas, pored Tanje Bošković u predstavi igraju: Rade Marjanović, Petar Mihailović, Milan Caci Mihailović.

Ovacije i aplauzi: „Korešpodenti“ oduševili publiku na premijeri
suze su ok, zvezdara teatar, tanja bošković
Maestralna Tanja Bošković u predstavi tumači lik Marije Kalić, Foto: Zvezdara teatar

– Postoje ljudi kojima je važnija interpretacija života od njegove faktografije. To su sanjari, oni koji se muvaju u poeziji i oko nje, oni kojima je opis stvarnosti važniji od stvarnosti, i kojima je potreba da ostave neki trag o svom postojanju važnija od samog postojanja. Suze su priča o tome – o suzama, strastima, razočarenjima, o pesnicima i njihovim muzama, o pesmama koje nikada neće biti napisane, i o onoj koja stiže kasno – rekla je Mirjana Bobić Mojsilović povodom premijere ove predstave.

Dani Zorana Radmilovića: Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Svetlani Bojković
zvezdara teatar suze su ok tanja bošković rade marjanović
Tanja Bošković i Rade Marjanović, Foto: Zvezdara teatar

Maestralna Tanja Bošković za svoju ulogu kaže:
– Mariju Kalić igraću dok budem mogla da stojim!

zvezdara teatar suze su ok tanja bošković milan caci mihailović
Milan Caci Mihailović i Tanja Bošković, Foto: Zvezdara teatar

Za ulogu u “Suzama” Tanja je osvojila Nušićevu nagradu za najboljeg glumca večeri na festivalu Nušićevi dani u Smederevu 2008. Takođe, i nagradu za najbolju žensku ulogu na Pozorišnom festivalu u Doboju 2008, a bila je i laureat Festivala “Risto Šiškov” u Strumici 2017. Predstava u celini osvojila je Drugu nagradu publike na festivalu Nušićevi dani u Smederevu 2008.

Braća Teofilović: Koncert u Zvezdara teatru 29. marta

Kostimograf predstave je Angelina Atlagić, a kompozitor Isidora Žebeljan.
Predstava je na repertoaru Zvezdara teatra (Nova scena) u petak 13. aprila (20h).

zvezdara teatar VaucerJEDINSTVENI POKLON ZVEZDARA TEATRA
Zvezdara teatra od prošle godine omogućava da jednim poklonom na originalan i jednostavan način obradujete drage ljude i poklonite im nešto drugačije – predstavu sa repertoara ovog pozorišta. Poklon vaučer Zvezdara teatra u vrednosti od 1.600 dinara zamenjuje se na biletarnici pozorišta za dve karte za predstave sa repertoara, koje sami gledaoci odaberu, bilo da koštaju 1.000 ili 800 dinara. Trajanje vaučera je do kraja pozorišne sezone 2017/18. i ne važi za posebne programe i premijere. Vaučer možete jednostavno kupiti na blagajni Zvezdara teatra i lično ga pokloniti vama dragoj osobi ili poslovnim partnerima.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde