“Suze su OK”: 18 godina od premijere, decenija igranja u Zvezdara teatru, a noge Tanje Bošković su i dalje savršene

0
252

“Suze su OK” je jedna od najdugovečnijih predstava u Beogradu. Nastala je po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Milana Karadžića.

Suze su OK Foto V. Mikača; noge Tanje Bošković su i dalje savršene
Tanja Bošković i Rade Marjanović, Foto: Vukica Mikača

Predstava je premijerno izvedena u Narodnom pozorištu Beograd, 16. marta 1999. Godine 2007. imala je novu premijeru na sceni Zvezdara teatra, na kojoj se igra i danas. Ovenčana je brojnim nagradama. Poslednju u nizu nagrada, Gran pri festivala “Risto Šiškov”, dobila je Tanja Bošković, septembra 2017. u Strumici, u Makedoniji.
Osim Tanje Bošković u predstavi igraju i Petar Mihailović, Rade Marjanović i Milan Caci Mihailović.

Zvezdara teatar: „Suze su OK“ slave deset godina

– Zvezdara teatar i agencija “Impresario”, s ponosom objavljuju da će se 13. aprila 2018. u 20h u Zvezdara teatru obeležiti desetogodišnjica uspešnog izviođenja kultne predstave “Suze su OK”, na sceni Zvezdara teatra – obaveštavaju organizatori.

23. Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“: Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Saši Torlaković
mirjana bobić i tanja bošković instagram mbmojsilović noge i dalje savršene
Mirjana Bobić i Tanja Bošković, Foto: Instagram Mirjana Bobić Mojsilović

U susret desetogodišnjici Mirjana Bobić Mojsilović je rekla:
– Jedna žena, opčinjena poezijom i pesnicima ima samo jednu čežnju – da napokon dobije pesmu o sebi! Vođena divnom molitvom koju nikada neće izgovoriti na glas, “Gospode, kad mi već nisi dao da budem pesnik, daj mi da budem poezija”, ona čini sve što je u njenoj moći da taj san, san svake žene, nekako i ostvari. To je priča o Mariji Kalić. Ona je sanjala da bude operska pevačica, a karijeru završila u horu Radio Beograda. Priča o njenim snovima i razočarenjima, o ljubavi, i patnji i izneverenim očekivanjima… o lažima i istinama koje stižu kasno. “Suze su OK”, jedna od najdugovečnijih predstava u Beogradu. Jeste melodrama koja u centru priče ima ženu. Sredovečnu, usamljenu ženu koja živi u stihovima i za stihove. I po tome možda predstavlja retkost u našem pozorištu, čije su heroine ili u pratnji dramskih heroja, ili su glavne protagonistkinje – u komedijama.

Smeh i suze na premijeri predstave „Osama – Kasaba u Njujorku“
Noge Tanje Bošković su i dalje savršene, kaže Mirjana Bobić Mojsilović, Foto: Vukica Mikača
Noge Tanje Bošković su i dalje savršene, kaže Mirjana Bobić Mojsilović, Foto: Vukica Mikača

– “Suze su OK” je melodrama inspirisana Daglasom Sirkom, velikim holivudskim biserima žanra. Pravo je čudo da je taj komad, potpuno lišen politike, ideologije i velikih tema današnjice, izdržao sve političke i pozorišne mode. I opstao na repertoaru toliko dugo, stvarajući čitavu armiju obožavalaca koji ovu predstavu nazivaju kultnom i često joj se vraćaju, a Tanju Bošković – divom. Kada je Tanja Bošković pročitala komad, skoro proročki je rekla da će ovu ulogu igrati dok bude mogla da stoji na nogama. Sada slavimo deset godina igranja u Zvezdara teatru, i 18 godina od premijere, a noge Tanje Bošković su i dalje savršene! A, što obećava još mnogo fantastičnih izvođenja, aplauza, smeha i suza, koje su, naravno, OK – rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde