Glumici Suzani Lukić uručena Nagrada “Petar Banićević”

0
102

Na ceremoniji održanoj posle izvođenja Nušićeve komedije “Ožalošćena porodica”, mlada glumica primila je prestižno priznanje.

Glumici Suzani Lukić uručena Nagrada "Petar Banićević"

Glumici Suzani Lukić uručena je Nagrada “Petar Banićević” 25. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Ovogodišnja dobitnica primila je priznanje iz ruku unuke čuvenog dramskog umetnika, po kome nagrada nosi ime, Ive Banićević.

Hana Selimović odbila da primi nagradu Narodnog pozorišta
Glumici Suzani Lukić uručena Nagrada "Petar Banićević"

– Suzana Lukić je u repertoaru koji je ostvaren tokom kalendarske 2018. godine, ostvarila najveći broj uloga, u kojima je pokazala širok dijapazon glumačkih sredstava i savremeni senzibilitet okrenut kolektivnoj glumačkoj igri, prvenstveno ulogom u predstavi “Bolivud”, a onda i ulogama Danice u “Ožalošćenoj porodici” i Adele u predstavi “Dom Bernarde Albe” – navedeno je u obrazloženju žirija. U njemu su bili v.d. direktorka Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Tanja Šljivar; glumac Bojan Krivokapić (prošlogodišnji dobitnik nagrade); i dramaturg Slavko Milanović.

Glumac Bojan Krivokapić dobitnik Nagrade “Petar Banićević”

Nagrada se dodeljuje glumcu ili glumici starosne dobi do 40 godina života, koji su zaposleni na neodređeno ili određeno vreme, te angažovani po osnovu ugovora o umetničkoj saradnji ili po nekom drugom honorarnom ugovoru u Narodnom pozorištu, za 2018.

Priznanje se sastoji od bronzanog reljefa sa profilom umetnika čije ime nosi i originalne plakete (umetnički rad Geroslava Zarića).

Foto: Narodno pozorište u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde