Muzika, zabava, ekologija – Supernatural festival 21. maja na Adi Huji

0
279

Posetioci Supernatural festivala moći će da uživaju u muzici, zdravoj hrani, kao i brojnim aktivnostima za decu i odrasle 21. maja na Adi Huji.

supernatural festiival plakatSupernatural festival 2017 trebalo je da se održi 22. i 23. aprila na Adi Hulji, u Supernatural parku, ali je zbog loših vremenskih uslova drugi dan manifestacije odložen i pomeren na 21. maj. Kako je najavljeno, treće nedelje maja na festivalu će od 12 do 20 časova nastupiti hor “Čarolija”, grupe “Kanda, Kodža i Nebojša” i “Lolobriđida”, kao i Nikola Vranjković. Organizatori obaveštavaju posetioce da karte kupljene za 23. april, važe za 21. maj. Inače, 10% profita od ulaznica biće uloženo u pošumljavanje Ade Huje.

Osam veličanstvenih istraživača za 8. Noć istraživača u Srbiji

Supernatural festival je najveći muzičko-ekološki događaj u Srbiji. Prvi festival je organizovan 2007. na Hajduškoj česmi na Košutnjaku, sa idejom da proslavi međunarodni Dan planete Zemlje.

supernatural festival mapaGrađanska inicijativa i ekološki pokret Supernatural 2011. godine započeo je projekat revitalizacije eko sistema Ade Huje. Dvanaest hektara na špicu Ade je u saradnji sa gradom Beogradom pretvoreno u park koji je proglašen za jedan od 25 najboljih ekoloških projekata u Evropi. Očišćeno je i obnovljeno zemljište, zasađeno više od 500 sadnica drveća, preko 2.500 biljaka i napravljeno pet vrtova. Tako se deponija šuta pretvorila u zelenu oazu na Dunavu. Supernatural park je prvi korak ka vraćanju Ade Huje u njeno prvobitno stanje i trajno rešavanje problema priobalja i dunavskog rukavca. Nastavljajući saradnju sa gradom, konačno se pokreće rešavanje pitanja otpadnih voda koje se slivaju u rukavac Dunava.

11. Festival srpskog filma fantastike (FSFF)

Supernatural festival je dnevni događaj gde posetioci uz dobru muziku i zabavu mogu štošta novog da nauče. Izučava se ekologija, biologija i0 zaštiti životne sredine. Takođ imaju priliku da probaju vrhunske gastrnomske specilajitete, i u opuštenoj atrmosferi se kvalitetno druže.
Karte u pretprodaji su 600 dinara, a na dan festivala 800 dinara. Ulaz za roditelje sa decom do 14 sati je besplatan.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde