Malo pozorište “Duško Radović”: “Sudbina jednog Čarlija”, novi mjuzikl za decu

0
389

U Malom pozorištu “Duško Radović” zakazana je pretpremijera nove predstave “Sudbina jednog Čarlija” za 29. april u 12 sati, a premijera će biti narednog dana, 30. aprila u 20 sati.

Sudbina jednog  Čarlija Foto: Željko Sinobad / Promo
Foto: Željko Sinobad / Promo

Reč je o mjuziklu za decu (stariju od pet godina). Predstavu “Sudbina jednog Čarlija” režirala je Ana Tomović po tekstu Tamare Radojčić Obrenović. Nastala je po motivima istoimenog romana za decu jednog od najznačajnijih srpskih dramskih pisaca Aleksandra Popovića (Bela kafa, Tamna je noć, Razvojni put Bore Šnajdera…).

ASSITEJ Srbije: „Mobi Dik“ najbolja predstava za decu i mlade
Sudbina jednog  Čarlija Foto: Željko Sinobad / Promo
Foto: Željko Sinobad / Promo

“Sudbina jednog Čarlija” nosi snažne emocije bliske svakom detetu: strah od napuštenosti i čežnja za majkom, bliskost nerazdvojnog prijateljstva, ljubav za koju se čine velika dela, ponos zbog uspeha, ponesenost slavom ali i uteha zbog povratka u okrilje majke. Čarli je na početku nezrelo mače, surovo ostavljeno da se stara samo o sebi. A, na kraju je mačak sa bogatim životnim iskustvom. Kraj, iako prepun emocija, ima svoju nežnu filozofsku poruku da je život bolje iskusiti nego ostati zauvek vezan za roditelje. Jer, to iskustvo života, iako ponekad teško, ujedno je i nešto najlepše na svetu.

Lutkarski mjuzikl sa elementima cirkusa: Premijera predstave „Knjiga o džungli“
Sudbina jednog  Čarlija Foto: Željko Sinobad / Promo
Foto: Željko Sinobad / Promo

Autorsku ekipu čine Nevena Glušica (kompozitor i songovi); Milan Gromilić (koreograf); Momirka Bailović (kostimograf); i Ljubica Milanović (scenograf). U predstavi igraju Arsenije Tubić (Mačak Čarli); Jelena Petrović (Violeta); Alek Rodić (Kapetan); Sandra Rodić Janković; Aleksandra Anđelković; Kristina Tomić; Damjan Kecojević; Miloš Anđelković; Goran Balančević; i Jovan Stamatović Karić.

Predstava će se izvoditi u Malom pozorištu “Duško Radović” 5, 12. i 17. maja sa početkom od 17 sati.
PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde