Ansambl “Strujomer”: Sasvim obični, tužni, kolumbijski, vrtoglavi obračun

0
101

Muzičari će izvesti nekoliko premijernih dela.

Za sredu, 26. jun (20h), ansambl “Strujomer” najavljuje “Sasvim obični, tužni, kolumbijski, vrtoglavi obračun” u sali Beogradske filharmonije. Mada tek oformljeni, ovaj ansambl čine muzičari veoma dobro poznati beogradskoj publici: pijanistkinja Maja Mihić, bariton Marko Pantelić i violončelista Nemanja Stanković. Glavni deo koncerta zauzeće premijera “Električne poeme” autorke Milice Ilić, koja je i inicirala nastajanje “Strujomera”. Ovo delo je kompozitorka napisala na tekst računa za struju EPS!

Violončelista Nemanja Stanković objavio spot za kompoziciju “Scappare”

Na ovom atipičnom koncertu klasične muzike, biće predstavljene i druge kompozicije Milice Ilić napisane za bariton, violončelo i klavir (Sasvim obična svita; Tužne šansone; Kolumbijske pesme…).

– Ideja o koncertu nastala je potpuno spontano. Okupili smo se zbog “Električne poeme”, a onda smo došli na ideju da napravimo celovečernji koncert nakon što nam je kreativna i svestrana Milica Ilić predstavila i ostale svoje kompozicije. Osim “Električne poseme”, još dve će premijerno biti izvedene. Želja nam je da predstavimo umetničku muziku na jedan nekonvencionalan način, koji će, verujemo, naročito biti prijemčiv omladini! – rekao je violončelista Nemanja Stanković.

Rođendanski koncert Nemanje Stankovića: Nova srpska muzika za violončelo

MILICA ILIĆ je realno jedna sasvim obična osoba, koja gleda da što ređe bude tužna. Španski govori tečno, ali ne sa kolumbijskim akcentom. Struja je oduvek očarava, plaćanje računa ne toliko, zato radije piše muziku. Zaposlena je na FMU, radi sa pevačima i ne zna se koga više voli – primadone ili baritone. “Strujomer” ansambl joj je omiljena grupa, iako ih još nikada nije čula uživo. A ni na disku.

MAJA MIHIĆ je pijanista i profesor klavira. Govori engleski, nemački, razume francuski, a španski – baš nimalo. Voli knedle sa šljivama. Ne pati od vrtoglavice. Redovno plaća račune za struju. Otkad je kupila novi bojler avgusta 2018. ušla je u zelenu zonu potrošnje. U slobodno vreme, bavi se edukacijom svojih ukućana o racionalnoj potrošnji električne energije.

Najavljeno nevreme pomerilo koncert “Dizni Fantazija” za 30. jun

MARKO PANTELIĆ je bariton, ali se ponaša kao primadonna. Kako bi ispao veći šarmer, često neumereno diže levu obrvu dok peva. Naravno, to radi i kako bi (uprkos svom lirskom glasu) pojačao dramski efekat i naterao suze u očima starijih gospođa. Osetivši čari svetlosti pozornice, neumereno troši struju sva četiri muzička pozorišta u našoj zemlji, ne silazeći sa njihovih scena. Pošto je arogantni Lav u horoskopu, često je u nadobudnom mačo-kolumbijskom štimungu. Međutim, u podznaku je emotivni Rak, pa skriveni ljubavnik-šansonjer bije bitke sa gorepomenutim. Šta reći… kontroverzna ličnost – nije njemu lako. Njegova biografija mora biti najduža.

NEMANJA STANKOVIĆ je violončelista i skladatelj bljutavih pesmica koje piše samo za svoju dušu. Putuje često, ali do Kolumbije još nije stigao. Izuzetno je odgovoran po pitanju potrošnje električne energije, te stoga peglu pali baš onda kada mora, a šporet skoro nikada. Jedan je od osnivača ansambla “Strujomer” sa kojim do sada nije zabeležio nijedan nastup.

*Prvih sat vremena programa BESPLATNO.


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde