Sanjajte sa bendom “Still Corners” u Domu omladine

0
82

Britanski dream pop / synth pop bend “Still Corners” prvi put će nastupiti u Beogradu 7. maja u 20.30h u sali Amerikana Doma omladine Beograda. 

Sanjajte sa bendom "Still Corners" u Domu omladine
Greg Hjuz i Tesa Marej, Foto: Promo

Pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih, “Still Corners” je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz (Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray). Grupa je osnovana ubrzo nakon što je Hjuz, kao “emigrant” iz Amerike, upoznao Tesu na železničkoj stanici u Londonu.

Eros Ramacoti 24. septembra 2019. godine u Štark areni

“Still Corners” su 2010. objavili EP “Don’t Fall in Love / Wish” za Great Pop Supplement lejbl uz video spot za pesmu “Wish” koji je uradila Lusi Dajson (Lucy Dyson). Činjenicu da su u samo jednom danu prodali svih 700 primeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da sa njima što pre treba potpisati ugovor. Već naredne godine, objavljen je njihov prvi album “Creatures of an Hour”.

Sanjajte sa bendom "Still Corners" u Domu omladine

Do momenta kada je došao na red i njihov drugi album (2013), “Still Corners” su se odmakli od uticaja muzike šezdesetih godina ka zvuku osamdesetih inspirisani “Avalonom” benda “Roxy Music”. Sa albuma “Strange Pleasures” izdvojili su se singlovi “Fireflies”, koji je “Pitchfork” prozvao najboljim novim singlom, kao i “The Trip”.  

Elektropionir: Grupa “Algiers” u Beogradu 11. februara

Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tesa tražili su mir i pronašli ga na morskoj obali Engleske. Tamna boja mora inspirisala je i naziv ovog izdanja – “Dead Blue”. Sa albuma se izvojio singl “Lost Boys”. Izdanje je inspirisano Brajanom Vilsonom, a objavili su ga za sopstvenu izdavačku kuću “Wrecking Light” u septembru 2016. “Dead Blue” bio je najviše kotirani dream pop album na “The Line of Best Fit” te godine.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine. “Slow Air” budi atmosferu po kojoj su “Still Corners” poznati i nastavlja put ovog benda kroz “sočno” i eterično izdanje inspirisano vatrom američkog zapada.  

“Kralj valcera” Andre Riu 22. maja u Štark areni

– Želeli smo da čujemo divnu gitaru i bubnjeve i nešto drugačije, spiritualno i gotovo nedefinisano, uz taj klasični vajb pesama. Uvek se trudimo da dobijemo zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili, da ne dozvolimo mozgu da se previše umeša – kaže Tesa.
Ona je dodala: 
– Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osećaj koji imam kada ga slušam, nekako je “vazdušast” i predivan.

“Black Lagoon“ je vodeći singl sa albuma. U svom video izdanju prati bend na putovanju od pustinje do okeana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se članovi ovog benda voze u nepoznato belim Mustang kabrioletom.  

Living The Dream: Legendarni “Uriah Heep” 5. februara u Sava centru

Turneja kojom promovišu album “Slow Air” dovešće ih prvi put i u Beograd.
– Sanjajte i vi sa “Still Corners”! Dođite u salu Amerikana Doma omladine Beograda 7. maja! – poručuju organizatori koncerta iz Charm Music Serbia. 

Ulaznice su u prodaji putem prodajne mreže Ticket Vision. Early bird ulaznice u prodaji su do kraja februara po ceni od 900 dinara. Od 1. marta karte za koncert moći će da se kupe po ceni od 1.200 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde