“Stigni me ako znaš” – novi, dinamični kviz na RTS-u od 6. marta

0
136

RTS je pripremio novi kviz, koji će voditi Kristina Radenković.

"Stigni me ako znaš" - novi, dinamični kviz na RTS-u
Foto: RTS

Radio-televizija Srbije realizuje originalni kviz “Stigni me ako znaš”, koji će odgovarati svetskim standardima. Znanje, sreća, taktika i malo nostalgije, najkraći su opis novog kviza. “Stigni me ako znaš” gledaćemo od 6. marta, svakog petka u 22h na Prvom programu RTS-a.

Do sada je u našoj zemlji, ali i zemljama regiona, bila praksa da se kupuju i realizuju strane licence. “Stigni me ako znaš” je domaći proizvod. Na njemu se radilo poslednje tri godine.
– Rezultat je dinamična igra koja vas ostavlja bez daha – veliki broj nepredvidivih situacija i obrta, grandiozni studio kojim bi mogle da se pohvale i svetske produkcije, ali i mogućnost da se ispred TV ekrana zabavite i testirate svoje znanje zajedno sa prijateljima i članovima porodice! – poručuju iz RTS-a.

ŽARKO STEVANOVIĆ: Tragač iz “Potere” priželjkuje filmsku ulogu
"Stigni me ako znaš" - novi, dinamični kviz na RTS-u
Kristina Radenković, Foto: RTS

Pravila igre su jednostavna: četiri igrača stoje na ivicama ogromne četvorougaone interaktivne table, sllične onima iz društvenih igara “Monopol” ili “Ne ljuti se čoveče”. U svakom krugu igre, svaki takmičar ima 30 sekundi da odgovori na šest pitanja iz opšte kulture. Koliko tačnih odgovora da, toliko polja ide napred. Svako polje ispod sebe krije novac ili iznenađenje u igri. Ukoliko takmičar stigne nekog od protivnika, izbacuje ga iz igre i uzima mu sav osvojeni novac. Takmičar koji prvi stigne na startnu, odnosno ciljnu poziciju je pobedio. On ima priliku da u poslednjoj rundi sačuva sav novac koji je osvojio.

– Tu nije kraj! Ovo je jedini kviz u kom takmičar u jednom momentu igra i za sebe i za publiku, jer sudbinu pobednika u poslednjoj rundi u svoje ruke preuzima publika u studiju! Tako može publika da kaže da od takmičara želi da odgovori tačno na svih šest pitanja, što bi mu donelo još 200.000 dinara. Ali, ako ne uspe onda mu se ta brojka oduzima od osvojenog novca – otkrivaju iz RTS-a.

“Ja volim Srbiju” – povratak omiljenog porodičnog kviza

Voditeljka “Slagalice”, najgledanije emisije u Srbiji, Kristina Radenković, vodiće u novom kvizu takmičare kroz napetu i uzbudljivu igru. Njena uloga biće i da spušta ili podiže tenziju kad je to potrebno i da nasmeje gledaoce i takmičare ako se igra previše zakomplikuje.

– Uzbuđena sam i jedva čekam da publika vidi šta smo pripremili. Sigurna sam da imamo odličan proizvod, jer znam koliko se mi u ekipi sjajno provodimo dok radimo na kvizu. Pitanja su takva da većina gledalaca može da učestvuje, a svaka epizoda je veoma napeta. Tako ćemo ovog proleća uživati, naučiti nešto novo i što je najvažnije – moći ćemo da se dobro zabavimo kod kuće, sa porodicom! – rekla je Kristina.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde