Star Wars Folk: Marko Bulat objavio “31. vek”

0
64

Pevač je veliki fan ciklusa filmova “Ratovi zvezda”, a sada je i njegov novi spot u tom maniru.

Star Wars Folk: Marko Bulat objavio "31. vek"

Marko Bulat predstavio je novu numeru, folk baladu “31. vek”, koja ima veoma neobičan spot. Interpretator je pre nekoliko meseci imao epizodnu ulogu u filmu “Breaking Point: A Star Wars Story” (Prelomna tačka: Priča o Ratovima zvezda) reditelja Stevana Filipovića. Tom prilikom, Bulat je iskorisito ambijent gde je sniman film za ekranizaciju novog singla. Spot je u skladu sa nazivom pesme, totalno u “Star Wars” fazonu. Trominutni naučno-fantastični film kao da je snimljen u “svemirskoj kafani”. A, Marko se maskirao u Dart Mola (Darth Maul).

“Breaking Point: A Star Wars Story” – fanovski film Stevana Filipovića
marko bulat 31. vek spot foto promo

Pesma “31. vek” je poput njegovih starih ljubavnih pesama, a autor muzike i teksta je Nikola Grbić, dok su aranžman uradili Milan Sudžuk i sam pevač. Za montažu spota i vizuelni efekte u njemu zaslužan je Milan Mihajlović, koji ga je zajedno sa Markom Bulatom i režirao.
Spot započinje ispisom na ćirilici: “Nekada davno u dalekoj galaksiji” i scenom svemirkog broda koji se približava nepoznatoj planeti. Radnja se nastavlja Bulatovim dolaskom u bar, koji produkcijski parira Diznijevom ostvarenju “Ratovi zvezda”…

Spot za Bulatovu novu pesmu izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama. Mišljenja su podeljena, jedni su oduševljeni idejom, spotom i numerom, dok su drugi u šoku, neprijatno izneneđeni “šta sve narodnjacima pada napamet”. Bilo kako bilo, Marko se našao u centru pažnju, odnosno njegov novi singl. A pevač je svakako presrećan što je uspeo da spoji ono što voli – narodnu muziku i “Ratove zvezda”.

Kako je nastao folk evergrin “S namerom dođoh u veliki grad”
marko bulat 31 .vek spot foto promo

Evo i nekih od najzanimljivih komenatara: “Disney na respiratoru”; “Novi žanr: Star Wars Folk”; “I Yoda bi se propio…”; “Ratovi Zvezda Granda: Povratak Bulata”; “Ne postoji ništa što Marko Bulat može da uradi, a da mi se ne svidi. Prosto! Tako nalaže pravoslavlje”; “Marko Bulat naš naučno-fantastični praznični specijalitet”; “Marko Bulat je izbacio najluđi spot u istoriji spotova”; “Marko Bulat kolonizovao Mars”; “Star Vors narodnjaci. Master Joda se prevrće u grobu”; “Marko Bulat u epizodi Mandalorian”…

J. D. / Foto: Promo

31. vek

I da dođe 31.vek
Niko nikad neće naći lek
Kad zbog žene duša pati
Svi će isto tugovati
Biće svima kao meni sad

I da krenu dugi letovi
Da se nađu novi svetovi
Sve će opet isto biti
Svi će patiti i piti
Biće svima kao meni sad

Hej ljubavi, sad znam
Staze kojim hodaš ti
Iza tebe raste cveće
I od tuge i od sreće
Ko ga bere zna ga poznati

Da se đerdan zvezda naniže
Da se mome oku približe
Sve bi duplo manje sjale
I one bi zaplakale
Bilo bi im kao meni sad

Hej ljubavi, sad znam
Staze kojim hodaš ti
Iza tebe raste cveće
I od tuge i od sreće
Ko ga bere zna ga poznati
Ha, biće svima kao meni sad
Hm, biće svima kao meni sad

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde