Srpsko narodno pozorište: Igor Vuk Torbica režira Lorkinu dramu “Krvave svadbe”

0
296

U Novom Sadu, u najstarijem teataru u Srbiji, početkom jula počele su probe predstave “Krvave svadbe” (Bodas de sangre), španskog pisca Federika Garsije Lorke.

Proba Lorkine ''Krvave svadbe'' u SNP, Foto: B. Lučić / SNP
Proba Lorkine ”Krvave svadbe” u SNP, Foto: B. Lučić / SNP

Koprodukcija je realizovana u saradnji Srpskog narodnog pozorišta i Budva Grad teatra. Predstavu režira Igor Vuk Torbica, scenograf je Branko Hojnik, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor Vladimir Pejaković.

Dan Srpskog narodnog pozorišta: Obeleženo 157 godina postojanja
snp krvave svadbe ivan vuk torbica foto b. lučić
Igor Vuk Torbica, Foto: B. Lučić / SNP

U predstavi igraju Varja Đukić (Majka); Milica Grujičić (Verenica); Ivana Mrvaljević (Tašta); Pavle Popović (Leonardo); Branka Stanić (Leonardova žena); Vukašin Ranđelović (Verenik); Miroslav Fabri (Otac); Draginja Voganjac (Suseda i prosjakinja, smrt); Maja Stojanović (Služavka); Dušan Vukašinović (Prvi drvoseča); Filip Đuretić (Drugi drvoseča); i Nenad Pećinar (Mesec).

SNP: „Pop Ćira i pop Spira“ kao komična opera

Probe u Novom sadu će trajati do početka avgusta, a onda će biti nastavljene u Budvi. Premijera je planirana za početak avgusta u Budvi, u okviru ovogodišenjeg festivala 32. Grad teatar (koji se održava pod motom “Kad se pojavi Mesec…” iz Lorkine drame “Krvave svadbe”).

Dan Srpskog narodnog pozorišta: Obeleženo 157 godina postojanja

Poštovaoci Lorkinog lika i dela proslaviće i dva jubileja njemu u čast. Jer, ove godine se obeležava 120 godina od njegovog rođenja i 85 godina od prvog izvođenja “Krvave svadbe” u Madridu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde