Sreta i “Mostar Sevdah Reunion” na vrhu svetske top liste

0
542
Mostar Sevdah Reunion i sreta fb
“Mostar Sevdah Reunion” Foto: Facebook / MSR

Milutin Sretenović Sreta, koji je osvojio simaptije publike u takmičenju Grand produkcije “Nikad nije kasno”, sa grupom “Mostar Sevdah Reunion”, čiji je postao novi pevač, niže zapažene uspehe. I to ne samo u regionu, nego i šire. Tako se spot grupe našao na vodećem mestu svetski poznate muzičke top-liste za mesec jul.

mostar sevdah i sreta fb
Prvo mesta i na audio i na video top listi za jul pripala su “MSR”, Foto: Printsreen / ethnocloud.com/world-music/charts

Na prvom mestu svetske muzičke liste “TOP 40 videos” za mesec jul, na najznačajnijoj muzičkoj platformi za muzičare, događaje i sve ljubitelje muzike, “Ethnocloud”, dospeo je spot iz serijala “Hoću kući – Dragi Šestić i MSR presents Milutin Sretenović Sreta”, za pesmu “Sam sa tugom”. Ovaj video u produkciji Refresh Production Sarajevo, ujedno je najava novih epizoda dokumentarnog serijala “Hoću kući” produciranih za Al Jazeeru Balkans.

Pogledajte božanstvenu galeriju fotografija iz Mostara

– Nastavljamo inspirativne priče naših ljudi koji se vraćaju kući. Jedan od njih je i Dragi Šestić, kreator legendarnog “Mostar Sevdah Reuniona” i čovek koji je muzičkom svetu na jedinstven način predstavio vrhunske izvođače sevdaha. Posle više od 20 godina provedenih u Holandiji ponovo je u Mostaru. Ovog puta ekskluzivno predstavlja novog pevača grupe “Mostar Sevdah Reunion” Milutina Sretenovića Sretu – kažu iz produkcijske kuće Refresh.

A, “MSR” je na prvom mestu i audio top liste za jul, sa pesmom “Zvijezda tjera mjeseca”. Svaka čast!

mostar sevdah i sreta fb
“MSR” u studiju, Foto: Facebook / MSR

Nikad nije kasno

Milutin Sretenović Sreta (70) prošle godine postao je pevač grupe „Mostar Sevdah Reunion” (MSR). Iako je svojevremeno došlo do raskola u popularnom sastavu iz BiH i podele na dve frakcije, danas egzistira samo jedan „Mostar Sevdah Reunion“ sa Dragijem Šestićem na čelu i novim vokalom.

Mostarka Ana najlepša na svetu

Sreta je rodom iz Bora, a muziku je zavoleo još kao 13-godišnjak i od tada pa do danas ta ljubav traje. On je učestvovao prošle godine u muzičkom takmičenju „Nikad nije kasno”, u kojoj je zadobio simpatije publike. Kako je rekao, muzikalnost je nasledio od oca i stričeva, koji su bili harmonikaši.

šestić i sreta mostar sevdah
Dragi Šestić i Sreta, Foto: Facebook / MSR

U muzičku emisiju „Nikad nije kasno” Sreta je stigao zahvaljujući pozivu inicijatora projekta Saše Žike Jakšića.

Bend „Ničim izazvan“ objavio spot za „Ljuto nebo“

– Kada me Žika pozvao, mislio sam da se šali. Na početku nisam želeo da pristanem, ali kasnije sam se uverio da je to dobra prilika za mene. Nije me zanimalo nikakvo takmičenje, došao sam da pokažem da pravi pevač mora da peva i sevdah i rok i evergrin i cigansku muziku, sve do opere, i to sam i dokazao – kazao je Sretenović dok se takmičio.

Saradnja sa Ademirom Kenovićem

– Kada je Dragi Šestić čuo kako pevam „Đelem, đelem”, odmah me je pitao zanima li me saradnja sa bendom “MSR”. Oduševio sam se kao nikada u životu. Jer, ja njih slušam i pevam njihove obrade sevdaha otkad postoje. Novi album je gotov i trenutno radimo spotove sa velikim umetnikom i producentom Ademirom Kenovićem – kazao je pre mesec dana Sreta.

Zlatni jubilej: Proslava 50 godina mature učenika Desete beogradske gimnazije

Kako su brojni obožavaoci konstatovali – Sreta u osmoj deceniji života, proživljava novu mladost.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde