Srdan Golubović počeo snimanje filma “Otac”

0
236
Srdan Golubović počeo snimanje filma "Otac"
Foto: Maja Medić / Promo

Posle ostvarenja “Krugovi”, “Klopka” i “Apsolutnih sto”, reditelj će svoj opus obogatiti još jednim filmskim delom koje opisuje tragediju.

Srdan Golubović počeo snimanje filma "Otac"
Goran Bogdan i Srdan Golubović, Foto: Maja Medić / Promo

U Beogradu su 24. septembra snimljeni prvi kadrovi za film “Otac” koji režira Srdan Golubović. Priča prati ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu. Ponižen i emotivno uništen, on započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje. Očajan, ali dostojanstven želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka – on postaje heroj.

GORAN BOGDAN: Serija „Fargo“ za mene je kao dobitak na lutriji
film "Otac"
Foto: Maja Medić / Promo

Oca u filmu igra Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece. Ostale uloge tumače Boris Isaković; Nada Šargin; Milica Janevski; Vahid Džanković; Jovo Maksić; Nikola Rakočević; i Ljubomir Bandović.

GORAN BOGDAN: Ljubav, tolerancija i slušanje prekidaju krug nasilja
goran bogdan film otac
Goran Bogdan na setu, Foto: Maja Medić / Promo

Scenario za film potpisuju reditelj Golubović i Ognjen Sviličić, a radi se u koprodukciji šest zemalja: Srbije; Francuske; Nemačke; Slovenije; Hrvatske; i BiH.
Producent je Jelena Mitrović (Filmska kuća Baš Čelik, Srbija); u koprodukciji sa Propeler Film (Hrvatska); Vertigo (Slovenija); ASAP Films (Francuska); Neue Mediopolis (Nemačka); SCCA/Pro.Ba (Bosna).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde