Spot za “Vetar u kosi” Bojane Vunturišević – da isprati leto i dočeka jesen

0
357

Nedavno je objavljen novi spot Bojane Vunturišević za pesmu “Vetar u kosi” sa albuma “Daljine”. Mnogi smatraju da je pravi – da isprati leto i dočeka jesen.

Bojana Vunturišević Foto: Milica Mrvić
Foto: Milica Mrvić

Nekadašnja pevačica benda „Svi na pod“, u aprilu je objavila prvi solo album „Daljine“. Stručnjaci su ga ocenili najvišim ocenama, hvaleći originalan i inovativan zvuk.

Završen Gradić fest: Umetnost oživela usnulo Podgrađe

Bojana Vunturišević na nedavnom nastupu u Novom Sadu na Gradić Festu, Foto: Festival Uličnih Svirača
Bojana Vunturišević na nedavnom nastupu u Novom Sadu na Gradić Festu, Foto: Festival Uličnih Svirača

– I dalje radim na video prezentaciji albuma “Daljine”. Letos smo pripremali fantastične spotove koji će se pojaviti na mom YouTube kanalu. Volim to da zovem “jesenja šema”. Ovih dana izašao je video za pesmu “Vetar u kosi” koji je snimila talentovana studentkinja FDU-a Milica Cvetković. Fantastične kadrove zabeležila je na Adi Bojani, tamo gde su “Daljine” i počele. Sledeći je “Noćni program”. E, to će biti spektakl! – izavila je nedavno Bojana za “City magazine”.

Bojana Vunturišević Foto: Milica Mrvić
Foto: Milica Mrvić

Vunturiševićeva niže hitove i uspehe. A, objavljujući novi spot, pred dolazak jeseni, na svojoj Facebook stranici napisala je nešto o njemu.

Objavljena „Neposlušna građanka“ Vlade Divljana

– Još par sati deli nas do dolaska jeseni. Iako su kape na glavama, a ešarpe uveliko oko vrata, kalendarski smo i dalje u letu, tom najlepšem i najdražem godišnjem dobu. Ovaj video je podsetnik na sve lepe momente, predele, mirise i ljude koje sam srela od Kragujevca, preko Beograda, Hvara, Dubrovnika, Stona i Novog Sada. Video razglednicu napravila je talentovana Milica Cvetković, a apsolutno su ga ulepšale Ada Bojana i Mina Nikolić (glumila je u spotu – prim. autora). Svako leto je najlepše, pa i ovo 2017. – mahnimo mu.

Za pesmu “Vetar u kosi” tekst je napisala Minja Bogavac, a muziku Bojana Vunturišević i Ivan Mirković Bambi. Bambi je bio zadužen i za aranžman i produkciju.

AVANTURE AUTOSTOPERA (2): Koncert u Dvorskom vrtu i surferi u minhenskoj Engleskoj bašti

Bojana Vunturišević, Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

Za ovu numeru vezano je i gostovanje u autorskoj emisiji Zorana Kesića, kada je Bojana nasmejala mnoge obradom svoje pesme. Ona je u “24 minuta sa Zoranom Kesićem” izrecitovala: “Vepar u Bosni, u vozu za more, otvorim prozor i sunce mi grokne!” Brojnim slušaocima od tada je “Vetar u kosi” još draža pesma.

– Često se dešava da originalni liriksi postanu nešto drugo, mnogo zabavnije. To je najčešće Bambijev deo posla, pa su tako “Daljine su blizine” postale “Manjine subverzivneeee”. A, “uranjam” u “Noćnom programu” postao je “uranak”, “pravim se luda” iz “BugiVugija” je “dani zumbula“, “i ne razumem gde je ta hipnoza” je “i ne razumem gde je tatin mozak”… “Vepar je u Bosni” je, kao i “Vetar u kosi”, Minjinih ruku delo. Ona tako voli da je peva, a ja je pevam na šatrovačkom i zvuči svemirski lepo: “Tarve u siko, u zovu az remo, tvoreno zorpro i cesun u knole. Tnjele je dnepo i bone es jesme. Ljubi je po“. Probajte. Mnogo je lepše od originala – – objasnila je Bojana za svilenebube.com.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde