Spot dua “Alice in WonderBand” za bugarski tradicional “Ergen dedo”

0
35

Vojvođanski dvojac, koji se služi glasom i tehnikom body percussion, predstavio je svojim obožavaocima novi rad.

Spot dua "Alice in WonderBand" za bugarski tradicional "Ergen dedo"

Duo “Alice in WonderBand” na svom YouTube kanalu objavio je spot za pesmu “Ergen dedo”. U pitanju je autorski rad Gorana Vujičina, koji je osmislio, režirao i montirao video. On je ovu numeru takođe i snimio i producirao u studiju “MrV production”.
– Režiser spota Goran Vujičin je uradio sjajan posao od početka do kraja, a mi smo mu samo pomogli, kao i ekipa koja se okupila i učinila da snimanje bude neverovatno iskustvo – kažu članovi dua Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.

Pretpremijera dečje predstave “Nepoznata simfonija cvrčka i mrava”
Spot dua "Alice in WonderBand" za bugarski tradicional "Ergen dedo"

Spot je u celosti sniman na Fruškoj gori, u blizini Stražilova, gde porodica Dinjaški/Vrbaški živi već 22 godine i zimi i leti.
– Jesen i proleće da ne spominjemo, jer tada ne samo da živimo, već i plevimo, okopavamo, grabuljamo… Ideja autora bila je da snimi deo jednog dana na Stražilovu. I to, od buđenja i jutarnje joge/gimnastike, koju i želimo i moramo da vežbamo, da bismo bili fizički spremni i zdravi (i mladi već više od 40 godina!), preko svakodnevnih poslova koje obavljamo (od cepanja drva do kancelarije). Naravno, tu su i probe i stvaranja koji čine najsjajniji i najlepši deo naših dana – kažu Ana i Marko.

Spot dua "Alice in WonderBand" za bugarski tradicional "Ergen dedo"

– Sa željom da budemo ekološki svesni i bliži prirodi, odselili smo se 1998. sa tromesečnom bebom u vikendicu blizu Sremskih Karlovaca. Evo nas nakon 22 godine, još sa istim idejama i stremljenjima, nešto malo stariji, iskusniji i zaljubljeni u umetnost i život! – dodali su “Alice in WonderBand”.

“Alice in WonderBand”: Premijera radio emisije “U šumu”
Spot dua "Alice in WonderBand" za bugarski tradicional "Ergen dedo"

Pesma “Ergen dedo” je bugarska tradicionalna pesma. Aranžman je inspirisan onim koji je Petar Ljondev napisao za legendarni bugarski hor “Le Mystère Des Voix Bulgares”.
– Ovo je pesma posvećena Aleksu Ostapenko, dragom prijatelju i sjajnom umetniku i pedagogu. Njegovu radionicu konakola smo pohađali na festivalu Body Rhythm u Hamburgu – izjavili su Ana i Marko.

E. A. Foto: Printskrin YouTube/Alice in WonderBand

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde