Spisateljica Jasmina Petrović pokrenula “Čitanjac, igranjac” na YouTube

0
98

Svakoga dana nova priča i novi zadatak za najmlađe.

Spisateljica Jasmina Petrović pokrenula "Čitanjac, igranjac" na YouTube
Jasminka Petrović

Jedna od najvoljenijih spisateljica za decu i mlade Jasminka Petrović pokrenula je na svom YouTube kanalu interaktivni edukativni serijal pod nazivom “Čitanjac, igranjac”. Program je namenjen ne samo najmlađima, već čitavoj porodici.

– Već duže vreme sam planirala da napravim neki interaktivni program za decu preko mog YouTube kanala, ali ta akcija nikako nije došla na red. Dobra strana izolacije nam omogućava da konačno postanemo gospodari svog vremena. Pokrenula sam sa prijateljima “Čitanjac, igranjac” kako bih dokazala svoju teoriju da knjige i igra spašavaju svet – rekla je Jasminka Petrović.

Dečje predstave uživo na internetu preko društvenih mreža

Svakoga dana pratioce očekuje nova priča, koju će čitati lično autorka uz specijalne goste. Oni će deci postavljati zabavne zadatke različitog sadržaja, kako bi aktivirali svoju maštu, uključili svoje roditelje i porodicu na putu interesantnih otkrića. A, koji će zadovoljiti dečju prirodnu radoznalost, spojiti generacije i aktivirati tako važne porodične razgovore i druženje.

Prvu epizodu emitovanu juče možete pogledati OVDE. Gosti naredne (današnje) emisije su članovi porodice Radovanović iz Pančeva.

Nastava za osnovce na RTS 3, za učenike srednjih škola na RTS Planeti

Jasminka Petrović je do sada napisala više od 30 knjiga za decu i mlade. Njene knjige prevedene su na više od 30 jezika do sada. Mnoge su dramatizovane u pozorištima za decu, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Upravo se sprema snimanje prvog filma po njenoj knjizi “Leto kad sam naučila da letim”.

E. A. / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde