Spektakl Nemanje Radulovića i ansambla “Double sens” na Kolarcu

0
188

U Kolarčevoj zadužbini je 4. februara obeležena 86. godišnjica Velike dvorane, kao i 10 godina ansambla “Double sens”, koji nastupa sa violinistom Nemanjom Radulovićem.

kolarac nemanja radulović i double sens
Foto: Printskrin RTS

Spektakl, muzička bajka, “melem za dušu” – neki su od komentara koji su se čuli po završetku koncerta Nemanje Radulovića i “Double sensa” na Kolarcu. Izveli su “šareni” program – od Hendla i Rimski-Korsakova, preko kompozicija u znak sećanja na profesora Dejana Mihailovića, koji je ove muzičare međusobno upoznao, pa do “Niške Banje”.

Nemanja Radulović postao francuski vitez

kolarac nemanja radulović i double sens perike
Foto: Printskrin RTS

– Veoma sam sreċan što u Beogradu moj orkestar “Double sens” proslavlja 10. rođendan – rekao je Raduloviċ na početku koncerta koji je trajao dva i po sata.
Nastup pred odavno rasprodatom dvoranom je otvorio Hendlovom “Paskaljom” sa čelistom Draganom Đorđeviċem. Usledile su kompozicije Vivaldija, Bartoka, Dvoržaka, Kusturice, Fibiha i Hačaturijana. Publika je imala ekskluzivnu priliku da čuje “Šeherezadu” Rimski-Korsakova u efektnom aranžmanu Aleksandra Sedlara za 15 gudača i klavir.

Drugi deo koncerta sadržao je omaž Nemanjinom profesoru Dejanu Mihailoviċu, koji je podučavao srpski deo orkestra “Double sens”.
– Zahvaljujem profesoru što nam je dao ljubav i naučio nas kako da volimo kroz muziku – rekao je Nemanja.

Kad Nemanja Radulović zasvira na 10.000 metara

Koncert je završen sa tri bisa od kojih je poslednji bio mešavina srpske i engleske verzije pesme “Danas nam je divan dan” i “Hej, Sloveni”. A, u čast ne samo rođendana ansambla “Double sens”, 86. rođendana Kolarca, veċ i rođendana Nemanjinog najboljeg druga.
– Veċ tradicionalno sviramo ovde 4. februara, a to je i rođendan mog najboljeg druga Gojka. Molim vas da mu svi kažemo “Sreċan rodendan, Gojko” – rekao je Raduloviċ podržan od publike.

Poslednji segment sadržao je i neizbežnu “Nišku Banju” u Sedlarovom i Nemanjinom aranźmanu. Izuzetni muzičari stvorili su fantastičnu zvučnu sliku. Nijednog trenutka ne dovodeći kvalitet u pitanje. Posebno bojenje i zvučni rukopis, uz izrazita, topla pijana, ono je što izdvaja muziciranje Nemanje Radulovića.

Ana Rucner u čast Nikole Tesle snimila „Sunčana polja“

kolarac nemanja radulović i double sens perike
Perike na glavama ženskog dela ansambla, Foto: Printskrin RTS

Tokom premijernog izvođenja “Šeherezade” Nemanji je pukla žica na violini. Kolega je pritekao u pomoć i dao mu svoju violinu, dok sežica ne zameni. Smeh u Kolarcu izazvao je ženski deo ansambla, koji se u jednom trenutku na sceni pojavio sa perikama na glavi. Želele su da imaju frizuru poput Nemanje. Bilo je ovo veče u slavu muzike. Isti program izvešće i na koncertu u ponedeljak, 5. februara.

„2Cellos“ svirali u Veroni na koncertu posvećenom Pavarotiju

Nemanjin dvonacionalni ansambl “Double sens” čine: Tijana Miloševiċ; Gijom Fontanariza; Matild Potije; Nemanja Ljubinkoviċ; Ksenija Miloševiċ; Martina Dimiċ Radovanoviċ; Frederik Desi; Nataša Grujiċ; Boris Brezovac; Aleksandra Kuriliċ; Emanuel Gros; Dragan Đorđeviċ; An Biranje; Natanael Malnuri; Boban Stošiċ; Stefan Fontanaroza; Zoran Cauševiċ; Aleksandar Sedlar.

E. A. / Izvor: Blic RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde