Ženski Villalobos: Sonja Moonear 22. septembra u “Barutani”

0
106

Na Kalemegdan stiže vodeće ime svetske andergraund elektronske scene.

Minimal i techno legenda, i jedna od tri najtraženijih svetskih ženskih di-džejeva, Sonja Moonear, nastupiće u subotu 22. septembra u “Barutani”. Posle debitovanja pred beogradskom publikom na prošlogodišnjem Lets Mix It! festivalu, Sonja se vraća u srpsku prestonicu da zabavi klabere svojim autentičnim setom i zavidnim veštinama miksanja, uz eklektični ukus i kolekciju ploča na kojoj se može pozavideti.

Lovefest 2018: Tehno legende obožavaju i vraćaju se u Vrnjačku Banju
sonja moonear u barutani
Foto: Facebook / Sonja Moonear

Sonja Moonear je vodeće ime svetske andergraund elektronske scene. Ona je nosilac laskavog nadimka “ženski Villalobos”. Poznata švajcarska producentkinja i di-džej već se u četvrtoj godini susrela sa svojim prvim instrumentom, klavirom. Njega je kasnije, uz klasičnu muziku i studirala na muzičkoj akademiji. Nakon što je završila studije, odlučila da zameni klavir za gramofone i kupi dram mašinu Roland R8. Često ispred svog vremena, kao velika obožavateljka Davida Bowiea, u kasnim osamdesetim, infiltrirala se u ženevski i nemački klupski andergraund i zaronila u vrtlog elektronske muzike.

Lovefest Court za 200 najvatrenijih fanova na Belom Dvoru
sonja moonear u barutani
Foto: Facebook / Sonja Moonear

Sonjina klupska iskustva počela su ranih devedesetih. Kasnije, kada se aktivno uključila u scenu, stil je izgradila u klubovima kao što su “Panorama Bar”, “Fuse”, “Amnesia”, “Fabric”… i na drugim kultnim lokacijama. Njena muzika predstavlja fuziju deep/minimal/tech forme, uvek začinjena egzotičnim i neuobičajenim komadima koje pažljivo bira kao strastvena kolekcionarka. Čuvena je po besprekornim tranzicijama. Među publikom je posebno popularna njena veština stapanja suptilnih minimal i tech
traka sa sirovim grooveom i energijom technoa.

Art-pop dive Fever Ray i Sevdaliza pokreću Exit Freedom zvukom XXI veka

Počela je da sarađuje sa drugim producentima, kao što su Luciano, Cosmic Chile Zürich, Junction SM, Dandy Jack… Prati je i impresivna svetska reputacija, koju je zadobila eklektičnim stilom za di-džej pultom, ali i kroz vlastitu produkciju i remikse, koji izlaze na izdavačkim kućama “Karat”, “Perlon”, ali i njenoj vlastitoj “Ruta 5”.

sonja moonear u barutani
Foto: Facebook / Sonja Moonear

Vlasnica i osnivač etikete “Ruta 5” organizuje razne žurke po Švajcarskoj kao i sve popularniji Kiss Me festival. I pored svega toga, ona je i dizajner zvuka za švajcarsko-francusku televiziju, gde radi audio produkciju za kratke filmove, muziku za dokumentarce i špice. Saradnja sa velikim imenima elektonske muzike, poput Ricarda Villalobosa, Luciana i Miss Kittin, koji su prepoznali njen talenat, doneli su joj svetsku slavu.

Uzbudljivo šesnaesto izdanje Summer3p festivala

Ova ženevska umetnica se ne može olako kategorizovati. Njeni setovi uvek odražavaju njene mnogobrojne umetničke ideje i veliku kreativnost, zbog kojih ona konstantno redefiniše svoj stil. Njena muzička pozadina, eklektični ukus i impozantna kolekcija ploča, razlozi su zašto je gospođica Moonear jedna od najtraženijih di-džejeva današnjice.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde