“Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji” – drugi deo triologije dr Neleta Karajlića

0
123
"Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji" - drugi deo triologije dr Neleta Karajlića

Stiže nastavak romana, sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta.

Knjiga “Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji” je drugi deo triologije dr Neleta Karajlića, u izdanju “Lagune”. Nakon autobiografije “Fajront u Sarajevu”, usledio je roman “Solunska 28 – O novcu i strastima”, prvi deo trilogije koji je i ovenčan Nagradom “Momo Kapor”. U njemu poznati muzičar i pisac pripoveda istoriju jedne kuće izgrađene s kraja XIX veka u dorćolskoj ulici i vodi čitaoce u prostor sa druge strane ogledala, na samoj tromeđi života, smrti i večnosti. Sada će Nele čitaoce obradovati drugim delom trilogije “Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji”. Ova knjiga je posvećena ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava.

“Solunska 28”, novi roman Neleta Karajlića

– Dr Nele Karajlić po ko zna koji put dokazuje kako poseduje neiscrpnu energiju kojom uspeva da se izbori sa najvećim životnim i umetničkim izazovima. Pripovedajući o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu, nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca. Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže – najavljuju iz “Lagune”.

Dr Nele Karajlić objavio novu pesmu i spot “Ti to ne razumeš”
"Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji" - drugi deo triologije dr Neleta Karajlića
Nele sa obožavaocima u Skoplju, Foto: facebook / Dr Nele Karajlić

Dr Nele Karajlić rekao je o novoj knjizi:
– Ovo je priča o jednoj ženi. Ženi koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu. Ona je pobedila – LJubavlju.
Ovo je priča o jednome jutru… koje je promenilo sve…
Ovo je priča o jednome gradu. Ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu, koji se podiže iz pepela, verom u sebe.
Ovo je priča o jednome muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu… praštanjem.
Ovo je priča o jednoj ljubavi, zabranjenoj, neizrecivoj i otrovnoj ljubavi, što se na kraju, kao i svaka ljubav, pretvori u plamen.
Ovo je priča o jednoj golgoti posle koje, kao i posle svake golgote, dođe vaskrsenje.
Ovo je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako slepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utehu.
Ovo je priča o jednome dečaku. Bolesnom dečaku koji će da ozdravi, verujući u nemoguće.

“Ja volim Srbiju” – povratak omiljenog porodičnog kviza

Drugi deo trilogije dr Neleta Karajlića “Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji” možete pronaći od 20. septembra u svim knjižarama “Delfi”; “Laguninim” klubovima čitalaca; na sajtu www.laguna.rs; kao i na kioscima.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde