“Solunska 28”, novi roman Neleta Karajlića

0
340

Nele Karajlić napisao je drugi roman.

nele karajlić solunska 28
Dr Nele Karajlić, Foto: Facebook

Doktor “novog primitivizma” Nele Karajlić, odnosno Nenad Janković, kako mu piše u ličnoj karti, završio je roman “Solunska 28”. A, koji će “Laguna” objaviti 17. maja, a već je u pretprodaji na njihovom sajtu (cena 799 dinara).

Dr Nele Karajlić se vraća na scenu: Snimio spot za stari hit 

nele karajlić solunska 28Neletov prvenac “Fajront u Sarajevu” pročitalo je više od sto hiljada ljudi, a Karajlić čitaoce ovog puta vodi u Beograd s početka XX veka. Reč je o istorijskoj drami. Priča je o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta. Kao i o novcu i strastima.
– Ovo je priča o jednoj beogradskoj kući u Solunskoj ulici, izgrađenoj krajem XIX veka. O tome kako je ona delila sudbinu celog Beograda i prošla sve ono što se dešavalo u XX veku – ratove, promene društvenih sistema, promene sistema vrednosti, načina razmišljanja… Ona je svedok najuzbudljivijeg veka u istoriji našeg glavnog grada – kaže Nele o svom drugom romanu.

„Žig“ istorijsko-politički dramski triler Dragana Gage Popovića

– Spajajući najbolje sastojke južnoameričkog magijskog realizma i sarajevskog novog nadrealizma, Dr Karajlić nam pripoveda istoriju jedne kuće u dorćolskoj ulici. Vodi nas sa druge strane ogledala, u prostor koji se nalazi na samoj tromeđi života, smrti i večnosti. “Solunska 28” je uzbudljiv roman o uzbudljivim vremenima. A, koji ćete čitati bez daha do poslednje stranice. Onda ćete želeti još… – napisao je Vule Žurić o romanu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde