Solomun za Lufthansa magazin: Exit je moj omiljeni festival

0
298

Solomun je house mag, među najboljim disk džokejima u svetu. Iz njegovih nastupa isijava ljubav ka ovom pozivu. Publika ga voli i zbog njegove privrženosti “uradi sam” pristupu u muzici.

solomun intervju u Lufthansa magazinu exit
Intervju Solomuna u Lufthansa magazinu

Lufthansa magazin, novine najvećeg nemačkog avioprevoznika i jedne od najpoznatijih aviokompanija na svetu, u svom najnovijem broju pitao je neke od trenutno najpopularnijih muzičkih zvezda koji je njihov omiljen muzički festival. A, “neosporan vladar noći i velikih festivalskih bina” Solomun izdvojio je novosadski Exit!

Ovaj poznati producent, koji će zajedno sa jednako cenjenim house magom Dixonom nastupati na mts Dance Areni ovoga jula u specijalnom trosatnom setu, prisetio se “neverovatno emotivnog iskustva“ prošle godine, kada je uz razigranu publiku doživio čuveni izlazak sunca na Dance Areni.

U daljem tekstu ovog magazina, čiji mesečni tiraž dostiže brojke od 300.000, Solomun objašnjava čar lokacije festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi:
– Exit festival čini se kao sopstveni, jedinstveni svet. Iako tvrđava privuče svakog dana tokom festivala oko 200.000 ljubitelja muzike, Exit ima vrlo intimnu atmosferu – rekao je Solomun.

Inače, house magovi Solomun i Dixon su dugogodišnji prijatelji. Našli su se u top pet DJ-eva 2016. prema anketi čuvenog elektronskog sajta Resident Advisor, a Dixon je čak zauzeo prvo mesto. Neverovatno je što su se obojica našli i među pet najboljih deep house disk džokeja 2016. godine prema glasanju na sajtu Beatport, s tim što se u ovom slučaju Solomun našao na prvom mestu.

solomon dixon
House magovi Solomun i Dixon su dugogodišnji prijatelji

On se zasluženo smatra jednim od lidera današnje elektronske scene. Vlasnik je uticajne etikete “Diynamic”, kao i veoma cenjene alternativne izdavačke kuće “2DIY4”. Njegove dve rezidencije na Ibici su jedinstvenog koncepta – legendarne. Našao se na neverovatno velikom broju lista najboljih elektronskih imena. Između ostalog, britanski “Mixmag” ga je proglasio za najboljeg disk džokeja godine, a proglašen je i za najboljeg producenta na DJ nagradama Ibice.

Iz Solomunovih nastupa isijava ljubav ka ovom pozivu i prema ljubiteljima house muzike. Publika ga vole i zbog njegove privrženosti “uradi sam” pristupu u muzici. Iako je odrastao u Hambrugu, Mladen Solomun je rođen u Travniku, što ponosno ističe svuda, ali i prikazuje u svojim nastupima gde svetskoj publici prezentuje zvuke sa ovog podneblja.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde