Exit 2019: Njujorški tandem koji je osvojio svet “Sofi Tukker” dolazi u Novi Sad

0
68

Vest da najveći alt-rock bend svih vremena “The Cure” otvara Exit festival 4. jula, snažno je odjeknula u celoj Evropi, zbog čega su i prve serije ulaznica rasprodate za svega 13 minuta!

Exit 2019: Njujorški tandem koji je osvojio svet "Sofi Tukker" dolazi u Novi SadA među prvim vesnicima ostatka impresivnog i uvek raznovrsnog programa ovogodišnjeg Exita je i njujorški tandem u strelovitom usponu na svetskoj sceni – “Sofi Tukker”. Munjeviti uspeh započeli su singlom “Drinkee”, da bi svet osvojili mega hitom “Best Friend”. On ih je lansirao među nove heroje mlađe generacije. Zaraznosti ove numere nije odoleo “Apple”, koristeći je za reklamu za megapopularni “Iphone X”, kao ni EA sports, koji su je uključili u muziku za čuvenu video igru “FIFA 18”. Mediji ih opisuju kao “najuzbudljiviji dvojac na dance sceni još od pojave Disclosure”. Kruna dosadašnjeg uspeha bila je nominacija na prošlogodišnjim Gremijima za najbolju dance numeru, iako u tom momentu nisu imali objavljen studijski album ili EP izdanje.

Najveći svetski hedlajneri za 2019. dolaze na Exit: „The Cure“ konačno u Srbiji
Foto: Promo / Exit

Poput brojnih njujorških uspešnih sastava i “Sofi Tukker” imaju krajnje prepoznatljiv i moderan zvuk. On je u njihovom slučaju inspirisan muzikom iz devedesetih, od jungle-pop vibracija, preko zaraznih house, afro i latino ritmova. Za njihov umetnički izraz Sophie Hawley-Weld je rekla: “Praviti muziku je spiritualna stvar. Sve je u apsorpciji ritma i vibracija”. Druga polovina benda, DJ Tucker Halpern, navodi da je cilj njihovog prvog singla bio da se publika izgubi u repetitivnosti reči i u pokretima tela, stvarajući svojevrsnu šamansku atmosferu. A, koja će se idealno uklopiti u sledeće izdanje Exit festivala sa temom “plemena” (Exit Tribe).

Exit 2019: Za samo 13 minuta planula trećina kapaciteta za „The Cure“

Predanost “Sofi Tukker” kreiranju world muzike sa dance i tehno prizvukom u samoj je srži njihovog stvaralaštva. Njihova estetika ogleda se upravo u raznolikosti, kao što je kontrast bongo instrumenata sa gitarskim deonicama. Od samog početka stavili su svima do znanja da se ne boje eksperimentisanja. Sophie Hawley-Ward, pevačica benda, njihov singl prvenac “Drinkee” otpevala je na portugalskom. Dvojac je sa razlogom bio uveren da će preskočiti jezičku barijeru i dopasti se razigranoj publici, jer ih je pomenuti singl učinio prepoznatljivim u house krugovima. Ubrzo je usledilo prvo EP izdanje pod nazivom “Soft Animals”. Posle megapopularnog singla “Best Friend” izdali su album prvenac “Treehouse”. Njega su kritičari ocenili kao živopisno izdanje sa eksplozijom razigranosti, iskrenosti i pozitivne energije.

U prodaji ulaznice za EXIT sa 55% popusta!

Trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta Exit karata po ceni od 6.490 dinara, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cenu. Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa “The Cure”, iznosi 2.990 dinara (40% popusta u odnosu na krajnju cenu). Za isti dan su u prodaji i ulaznice za Fan Pit po ceni od 4.490 dinara; kao i Gold VIP dnevne ulaznice za 4. jul po 12.000 dinara. Ulaznice za Exit mogu se nabaviti preko zvanične stranice Exitfest.org i putem prodajne mreže GigsTix.com.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde