“Vojna akademija”: Snimanje pete sezone počinje 14. maja

0
234

Šta će se dešavati u životima Klisure, Stošića, Džakovića, Zimčeta i ostalih junaka popularne serije, gledaoci će imati prilike da prate u novom ciklusu koji uskoro počinje da se snima.

"Vojna akademija": Snimanje pete sezone počinje 14. maja

Ministarstvo odbrane i Radio-televizija Srbije potpisali su ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta i nastavku snimanja pete sezone popularne igrane serije “Vojna akademija”. Prva klapa snimanja novih 10 epizoda zakazana je za 14. maj.

DEJAN ZEČEVIĆ: “Izgrednici” su film kakav bih ja gledao u bioskopu

Ističući zadovoljstvo zbog uspešne saradnje na snimanju serije “Vojna akademija”, koja između Ministarstva odbrane, RTS-a i produkcijske kuće “Nira pro” traje već osam godina, pukovnik Mihailo Zogović je najavio da će peti serijal biti “uvojničeniji” od prethodna četiri.
– Osim afirmacije vojničkog poziva, ova serija je važna jer pored zabavnog ima izražen edukativni karakter i značaj. Ako znamo da seriju gledaju najmlađi, njen značaj je još veći. Serijom se promovišu pozitivne vrednosti, pre svega, vernost otadžbini, hrabrost, čovečnost, drugarstvo, solidarnost, što i jesu neke od vrednosti na kojima se temelji Vojska Srbije. Mislim da će ovaj serijal biti uzbudljiviji od prethodna četiri jer ćemo u njemu videti dramatizaciju izvršenja nekih specijalnih vojničkih zadataka, što u prethodnim serijalima nije bio slučaj – rekao je Zogović.

Veliko interesovanje za mjuzikl “Pored mene”
"Vojna akademija": Snimanje pete sezone počinje 14. maja
Potpisivanje ugovora, Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Značaj pete sezone popularne serije istakao je i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.
– Ovo je serija koja je značajna za RTS, mi ovu seriju smatramo kao deo našeg društveno-odgovornog posla i društveno-odgovornog ponašanja. Ljudi iz Vojske mogu bliže da objasne šta to u stvari znači i šta je ova serija uradila za promociju vojnih zanimanja. Očekujem da će i ovaj, peti nastavak serijala, biti gledan kao i svi oni prethodni. I, da će imati najveću gledanost upravo kod publike od 13 do 20 i nešto godina. Jer, suštinski, njima i jeste namenjena ta serija – rekao je Bujošević.

JOVAN I VIKTOR SAVIĆ: Otac bluzer i sin glumac u seriji “Pet”

Ukazujući da je peta sezona, kao i prethodne, upravo izraz želje publike da se serija “Vojna akademija” nastavi, reditelj Dejan Zečević rekao je da se i za novih 10 epizoda ulaže veliki trud u svakom smislu.
– Veliki napor ulažemo u produkcionom, organizacionom i kreativnom planu da ova sezona bude posebna i ponudi neke nove atraktivnosti. Da sve one vrednosti, o kojima smo govorili, koje su suštinske i najvažnije, ipak prate i neke trendove vezane za moderan televizijski izraz, jer ne želimo da se pojavimo kao retro projekata, već ćemo pružiti publici jednu modernu sezonu. Ona će imati vrlo atraktivne sekvence, koje će moći da pariraju modernim produkcionim težnjama i potrebama publike – najavio je Zečević.

BRANKO JANKOVIĆ: Glumac i kozar
"Vojna akademija": Snimanje pete sezone počinje 14. maja
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U novim epizodama najviše pažnje biće posvećeno profesionalnim izazovima likova koje su gledaoci upoznali u prethodnim sezonama. Dramaturški fokus biće usmeren ka medijski atraktivnim jedinicama Vojske Srbije. Glavni koordinator projekta u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je pukovnik Nikola Žulović. Iz svih jedinica uključenih u serijal određeno je 11 stručnih konsultanata. Oni će pomoći da se gledaocima verno dočaraju različite oblasti života i rada karakterističnih ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Snimanje pete sezone serije “Vojna akademija” biće realizovano do avgusta 2019. godine. Prva klapa planirana je na aerodromu Batajnica.

E. A. / Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde