Snimanje druge sezone “Senki nad Balkanom” počeće na leto

0
341

U toku su pripreme pred snimanje, biranje lokacija, dogovor sa scenaristima i glumcima. Još se ne zna gde će se emitovati druga sezona serije.

senke nad balkanom Kreator “Senki nad Balkanom”, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, tokom vikenda boravio je u Vrnjačkoj Banji sa svojim saradnicima. On je počeo rad na drugoj sezoni popularne serije. Radnja novih epizoda biće smeštena u 1934. godinu, uoči ubistva kralja Aleksandra Karađorđevića. Vrnjačka Banja sa svojim vilama s kraja XIX i početka XX veka, i autentičnim ambijentom jedna je od mogućih lokacija, na kojoj će se razvijati priča o daljem nastavku događaja Kraljevine Jugoslavije između dva svetska rata.

DRAGAN BJELOGRLIĆ: Istorija koju nas nisu učili

senke nad balkanom
Andrija Kuzmanović i Dragan Bjelogrlić u seriji, Foto: Senke nad Balkanom

– Kad smo počeli ovo da radimo, moja ideja je bila da to bude trilogija. Prva sezona završava negde sa tim ubistvom, pucnjem u Skupštini, neposredno pred uvođenje diktature. Sledeća, druga, ide u 1934. godinu i tu je ubistvo kralja Aleksandra. A, treća sezona će verovatno biti negde pred sam raspad Kraljevine Jugoslavije, potpisivanje Trojnog pakta i početak Drugog svetskog rata – objasnio je Bjelogrlić gostujući na N1.

Prva klapa druge sezone “Senki nad Balkanom” pašće na leto. Sada je sigurno da su preživeli glavni junaci Marija Bergam, Andrija Kuzmanović, Voja Brajović i Nenad Jezdić. I, naravno, Bjela.

MARIJA BERGAM: Mlada, lepa, talentovana

miloš biković instagram
Miloš Biković, Foto: Printskrin Instagram / Miloš Biković

– Imamo neku globalnu ideju. Znamo da će biti 1934. godina. Okolnosti koje su dovele do ubistva, ali, naravno, to će biti pozadina. Opet ćemo u prvom planu imati nekog verovatno serijskog ubicu, i da ne odajem sad dalje – rekao je Bjelogrlić.

U novoj sezoni, kako piše “Kurir”, pojačanje će biti Miloš Biković. Glumac je od početka bio planiran da igra u ovoj seriji. Trebalo je da tumači ulogu inspektora Pletikosića, ali zbog obaveza u Rusiji nije mogao da se prihvati posla. Miloš bi mogao da se oproba i kao kralj Aleksandar, jer tu ulogu već igra kod Lazara i Petra Ristovskog u filmu i seriji “Čarape kralja Petra”. Za njega će biti spremno nekoliko uloga, a angažman će zavisiti od obaveza u Rusiji i Srbiji.

Miloš Biković: Uskoro dve filmske premijere u Moskvi

senke nad balkanom
Iz serije, Foto: Senke nad Balkanom

– Često se šalim sa Andrijom da će on ući u kola, a da ću ja izaći u drugoj sezoni u njegovoj ulozi – izjavio je Biković.

I dalje je nepoznanica da li serija ostaje na RTS ili će se prikazivati na kablovskom kanalu.
– Nažalost, ponuda od RTS je najslabija, imam dve bolje. Voleo bih da ostanemo tamo, ali može da se desi da se dogovorim s jednom kompanijom koja će imati prava, a da oni dođu do RTS, tako da ne idemo direktno. Ne znam gde će se emitovati nastavak, ali verovatno nećemo potpisati ugovor sa RTS – rekao je reditelj.

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Dobro krijem tajne – i od sebe

E. A. / Izvor: N1, Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde