Snima se: Melanholična komedija “Živ čovek” Olega Novkovića

0
120

Film se snima uz podršku Filmskog centra Srbije, koji je na konkursu iz decembra 2017. dobio podršku za sufinansiranje.

Snima se: Melanholična komedija "Živ čovek" Olega Novkovića

Ovih dana počelo je snimanje dugometražnog filma “Živ čovek”, u režiji Olega Novkovića, a po scenariju Milene Marković. To je melanholična komedija o čoveku koji posle velikih razočarenja u svoje najbliže pokušava da vrati slobodu. Film, između ostalog, govori i o tome šta je sloboda i kada je čovek živ.

Snima se: Film “Južni vetar 2” i televizijska serija
Snima se: Melanholična komedija "Živ čovek" Olega Novkovića

Uloge tumače Nikola Đuričko; Nada Šargin; Bojan Žirović; Jana Bjelica; Filip Hajduković; Iva Milanović; Tanja Bošković; Branko Cvejić; Miodrag Krstović; Marta Bjelica; Sonja Kolačarić i drugi. Direktor fotografije je Miladin Čolaković; montažer Lazar Predojev; a autor muzike Vojislav Aralica. Kostimografkinje su Marija Nikolić i Olga Govgan; maskerka Dušica Vuksanović; scenografkinja Irena Marjanov. Producenti su Uroš Lazić i Ljiljana Đuričko, film nastaje pod okrijem kuće “Produkcija SALT” (Srbija), a koproducenti su “Ostlicht filmproduktion gmbh” (Nemačka); “The Chouchkov Brothers” (Bugarska).

Snima se: Psihološki triler “Mrak” Dušana Milića
Snima se: Melanholična komedija "Živ čovek" Olega Novkovića

Olega Novkovića brojni gledaoci pamte kao reditelja TV serije “Složna braća”. Režirao je i filmove “Kaži zašto me ostavi”; “Normalni ljudi”; “Sutra ujutro”; “Beli, beli svet”; “Otadžbina”; kao i dokumentrac “Rudarska opera”. Napisao je scenarija za “Kaži zašto me ostavi” i “Normalni ljudi”.

E. A. / Izvor: Filmski centar Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde