Snima se: “Švindleri” – TV serija po scenariju Đorđa Milosavljevića

0
618

U toku je snimanje nove igrane televizijske serije, koja nastaje u koprodukciji Telekoma Srbije i RTS-a, a izvršni producent je kuća “Atos”.

Švindleri
Foto: Telekom Srbije / Promo

TV serija “Švindleri” snima se po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Nemanje Ćeranića. Priča se dešava septembra 1930. godine. Zaplet počinje objavom Državne lutrije Kraljevine Jugoslavije da je izvučena srećka koja je glavna novčana nagrada od neverovatnih milion dinara. Dobitnik je iz Palanke, varošice u unutrašnjosti Srbije. Ta vest će uzburkati građane tog inače mirnog mesta i okrenuti naglavačke njihov spokojan život u Palanci. Pitanje je samo ko je taj srećni dobitnik? Kreće potraga za njim, špijunjiranje, ispitivanje… a u Palanku dolaze znani i neznani, obični i neobični…

Glavne uloge u “Švindlerima” igraju mladi glumci Pavle Mensur, Strahinja Blažić i Filip Hajduković, a tu je i plejada iskusnih stvaraoca – Gorica Popović; Miodrag Miki Krstović; Vlasta Velisavljević; Radoje Čupić; Dragan Gagi Jovanović; Nenad Ćirić; Vojin Ćetković; Aleksandar Đurica; Marko Baćović; Dejan Lutkić…

Kriminalistička serija “Grupa” od oktobra na RTS-u

– Švindleri su zapravo prevaranti, secikese, lopovi… Kada bi serija žanrovski trebalo da se smesti u jedan izraz, bilo bi teško. Ovo je neka crnohumorna bajka, koja ima i dosta elemenata vesterna – objasnio je za RTS Dejan Lutkić, glumac i izvršni producent serije.
– Malo mesto, mnogo ljudi i svako ima svoj cilj, koji se nekako preklapaju i pitanje je samo ko će koga i u kom trenutku da “zavrne”. Tumačim Božu, koga je nekako život naterao na šindlovanje, šibicarenje, prevare… ili da se kažem jednostavnije – da se bavi delikventnim radnjama. A, on u suštini nije takav tip – kazao je Filip Hajduković.
Gorica Popović je izjavila da su likovi “sočni”, napisani umešno i veoma vešto.

Serija će imati 12 epizoda i njeno emitovanje će početi na jesen na kanalu SuperStar TV, a kasnije, verovatno početkom naredne godine, i na RTS-u.

“Vojna akademija 5”: Film od 3. oktobra u bioskopima, serija na proleće na RTS-u

Inače, serijom “Švindleri” RTS i Telekom Srbije su započeli zajedničku produkciju naučnog i serijskog programa najvišeg kvaliteta. U narednom periodu u planu su i naslovi “Beležnica profesora Miškovića”, “Nečista krv”, “Kamiondžije”…
– Relativno brzo ćemo početi emitovanje jednog drugog projekta, “Dug mora”, verovatno početkom oktobra. To je bio projekat Telekoma, ali mi imamo pravo preče kupovine – rekao je generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević.
– Nama je strateško partnerstvo sa RTS-om u ovom segmentu veoma značajno. Ono što bih posebno istakao je da ćemo zajedno, do kraja godine, realizovati naučni kanal, koji će doprineti boljoj edukaciji u Srbiji – istakao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekoma Srbija.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde