Snima se: Pala prva klapa kriminalističke serije “Kljun”

0
668

Ugovor o snimanju serije potpisan je krajem prošle godine, ali zbog pandemije koronavirusa i drugih problema, snimanje je tek sada počelo.

Snima se: Pala prva klapa kriminalističke serije "Kljun"

Prva klapa serije “Kljun”, u produkciji “United Media, snimljena je u Pančevu. Tokom naredna tri meseca vrhunska glumačka postava snimanje će nastaviti na lokacijama u Beogradu, Subotici, Mokrinu, Senti i na Paliću. Serija će imati 10 epizoda, a premijerno će se emitovati početkom sledeće godine na televiziji Nova S.

SNIMA SE: Novi film Srđana Dragojevića “Nebesa” priča o čudima
kljun tv serija f promo
Na setu u Pančevu, Foto: Printskrin YouTube/NovaS

Po ideji Milorada Milinkovića, scenario potpisuju Matija Dragojević, Ljubica Luković, Anja Mijović i Srđan Dragojević.
Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu – navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se na prvi pogled čini. Sonjina selidba u Suboticu pokrenuće lavinu događaja koja će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost. Istančana intuicija nije svojstvena samo za Sonju, već i za njenu desetogodišnju ćerku, čiji neobični snovi vezani za majčin posao iznenada počinju da se ostvaruju.

Ljiljana Blagojević i Igor Galo dobitnici nagrade Zlatni platan
serija kljun ivana vuković kao sdopnja kljun
Ivana Vukić, Foto: Printskrin YouTube/NovaS

Seriju će režirati Jelena Gavrilović i Uroš Tomić. Rediteljski dvojac kaže da se kroz seriju provlače teme talenta, snova i migracije, a da se njihovi junaci “bore da budu slobodni i svoji”.
– Talenat je nešto što povezuje veliki broj junaka. To je ogorman teret za njih jer ne umeju sami da ga sačuvaju već često dolaze u ruke nekakvih institucija koje pokušavaju taj talenat da zloupotrebe. I selidbe ljudi su vrlo aktielna tema, u seriji imamo i likove koji dolaze sa Bliskog istoka i migracije devedesetih sa naših prostora kao temu, ali u suštini – to je priča o potrebi da se ostane svoj u svim tim putovanjima – rekla je rediteljka Jelena Gavrilović.

Satirična emisija “PLjiŽ” seli se sa N1 na Nova S
kljun klapa
Foto: Printskrin YouTube/NovaS

Reditelj Uroš Tomić kaže da je ovo verovatno prva domaća kriminalistička serija gde je glavna junakinja žena, i da je im je bilo važno da nju igra dobra glumica.
– Glavna glumica je Ivana Vuković. Ona je već ozbiljna glumica što se tiča autorskih filmova i pozorišta, ali je televizijska publika ne poznaje toliko srećom i to će biti osveženje za publiku. Serija se bavi snovima, instinktom, šestim čulom, i nametalo se da to bude žena. Taj razlog dolazi iz same priče i scenarija, ali s druge strane zbog hiperprodukcije posmatrate i gde je nešto novo u serijskom programu, a to je da niko to ne posmatra to iz ženske perspektive – dodao je on.

GRUPA: Kako je tim od sedam reditelja realizovao seriju
kljun ivana vuković stefan
Ivana Vuković i Stefan Vukić, Foto: Printskrin YouTube/NovaS

Pored Ivane Vuković, gledaoci će imati priliku da posle osam godina pauze gledaju Ljiljanu Blagojević koja igra vlasnicu jednog pansiona na Paliću. Tu su i mladi glumac Stefan Vukić u ulozi policijskog inspektora, te Dragoljub Mićko Ljubičić koji tumači radnika DB-a. Prvi put na filmu i televiziji pojaviće se i devojčica Drena Mršić (10) u ulozi Sonjine ćerke. U glumačkoj ekipi su i Nataša Šolak Tapušković; Filip Đurić; Mario Knezović; Ljubiša Miličić; Vahid Džanković; Ivana Jovanović…
Izvršni producent serije je produkcijska kuća “Delirium”.

kljun serija ivana jovanović
Ivana Jovanović, Foto: Printskrin YouTube/NovaS

E. A. / Izvor: N1, nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde