Snima se romantična komedija “Taksi bluz” Miroslava Stamatova

0
1406

U maju je pala prva klapa filma reditelja Miroslava Stamatova.

taksi bluz
Andrija Milošević igra taksistu Marka, Foto: FCS

U Beogradu je počelo je snimanje srpskog celovečernjeg igranog filma “Taksi bluz”. Reditelj je Miroslav Stamatov, a ovaj film nastaje u produkciji Viktorija Filma, po scenariju Marka Backovića i Marka Jocića. Direktor fotografije je Luka Milićević, scenografkinja Sanja Bulat. Montažer je Davor Bosankić, a kostimografkinja Jelena Đorđević. Muziku komponuje Igor Perović. Za dizajn zvuka je zadužen Dejan Čeko, a za šminku Nataša Krstić. Uloge tumače Andrija Milošević; Todor Jovanović; Milena Predić; Aleksandra Tomić; Boris Komnenić; Bojan Dimitrijević; Nikola Đuričko; Boris Milivojević; Nikola Pejaković Kolja; Sergej Trifunović i drugi.

Andrija Milošević zaigrao novi ples – „galeblje kolo“

Ovaj projekat je prošle godine podržan na Konkursu Filmskog centra Srbije za Sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom. Tom prilikom mu je odobrena pomoć/podrška u iznosu od 20 miliona dinara.

„Haljinica boje lila“ – kafanski hit reditelja rokera

Ko je ovaj legendarni čudni gospodin… #taxibluz #nikolapejakovic

A post shared by andrijamilosevic_official (@andrijamilosevic_official) on

– “Taksi Bluz” je romantična komedija. Istovremeno to je šarmantni i uzbudljivi “road movie”. Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista. A, čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije. Tokom te jedne noći, od početne netrpeljivosti, njih dvojica će izgraditi iskreno prijateljstvo. Damir će pomoći Marku da osvoji srce dispečerke Tanje u koju je zaljubljen, a taksista dečaku da pronađe oca. Na kraju te lude vožnje svako od njih će izaći promenjen – navodi se u sinopsisu.

Ovako Nikola Đuričko svira frulu

taksi bluz andrija miloševićMiroslavu Stamatovu će ovo biti prva režija na polju dugometražnog igranog filma.
– Još na prvo čitanje scenarija za film “Taxi Blues” oseća se potencijal da ovo bude veoma komunikativan bioskopski film. Nešto što će publika znati da voli i što pomalo repertoarski nedostaje. Ovo je u osnovi romantična komedija, ali je na trenutke i akciona komedija, čak i emotivna, socijalna drama. Najveći izazov za mene, kao reditelja, jeste da pomirim različite žanrove koji se kriju unutar teksta. Mi nikad nismo niti želimo da budemo preterano ozbiljni, već smo stalno na granici koju pomalo pređemo i vratimo se, koketirajuci sa različitim žanrovskim postulatima. Ovo je uvek ples na tankoj žici koji nas vodi ili u sigurnu propast ili u hram večnog života – izjavio je za FCS Stamatov.

Pala poslednja klapa filma „Južni vetar“ Miloša Avramovića

taksi bluz Planirano je da snimanje traje 26 dana.

E. A. / Izvor: FCS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde