Snima se humoristička serija “Radio Mileva”

0
47

U studiju u Vrčinu se više od mesec dana snima nova serija, a njeno emitovanje planirano je na RTS-u na proleće 2021. godine.

Snima se humoristička serija "Radio Mileva"
Dara Džokić i Olga Odanović, Foto: Promo

Humoristička serija “Radio Mileva” (35 epizoda) nastala je po ideji Nebojše Garića, koji je i producent projekta. Scenaristi su Zorica Cvijetić, Marijana Čulić Vićentić i Željko Hubača, a reditelj je Elmir Jukić (“Žaba”; “Lud, zbunjen, normalan”; “Konak kod Hilmije”; “Ne diraj mi mamu”…). Uloge su poverene brojnim poznatim glumcima, a u ekipi su i direktor fotografije Almir Đikoli; scenograf Aleksandar Cvijanović; kostimograf Nevena Milovanović; a muziku komponuje Vladimir Graić. Izvršni producent je Igor Stojanović.

Serija “Klan” kreće krajem decembra na Superstar TV i RTS-u

Komedija “Radio Mileva” prati svakodnevicu Mileve (Olga Odanović), njene ćerke Natalije (Marija Vicković) i unuke Sonje (Kristina Gavrić Bogunović). To su tri generacije porodice Majstorović koje žive pod istim krovom. Mileva je glava kuće, sve zna, sve ume i u sve se razume. Penzionerka koja je radni vek provela u ulozi sekretarice predsednika Opštine na šta je izuzetno ponosna. Samouverena, energična, “namazana”, žena koja ima sve informacije, žena za sve vremena, snalažljiva i oštroumna.

Snima se humoristička serija "Radio Mileva"
Tri generacije porodice Majstorović u “Radio Milevi” – Olga Odanović, Kristina Gavrić Bogunović i Marija Vicković, Foto: Promo

Ćerka Natalija je njen antipod. Profesor srpskog jezika i književnosti u Matematičkoj gimnaziji. Odmerena, uravnotežena, racionalna. Po mišljenju njene majke, ona je – jedna neuspešna žena! Jer, nema emotivnog partnera, radi za male pare u školi gde nema ni pun fond časova. Nataliju je odmah nakon rođenja njene ćerke, Sonje, još pre 15 godina, ostavio muž. Za zeta je Mileva govorila da je švaleraš i luftiguz.

RTS: Sitkom “Slučaj porodice Bošković” od 18. novembra

Pošto je sa Natalijom očigledno negde pogrešila, Mileva je odlučna da unuku Sonju “uzme pod svoje” kako bi od nje napravila svoju doslednu naslednicu, čemu se Natalija svim silama protivi. Sonja je loš đak, nemotivisana po pitanju škole, ali opčinjena društvenim mrežama i savremenom tehnologijom u kojoj vidi svoju svetlu budućnost. Baba Mileva je apsolutno u tome podržava i njih dve čine fantastičan tim u večitom sukobu sa smernom Natalijom koja iskreno veruje da prečica do uspeha ne postoji.

radio mileva nikola kojo
Nikola Kojo glumi starog beogradskog frajera Daču, vlasnika kafane

Mileva nije autoritet samo u okvirima svoje porodice već i u čitavoj zgradi koja je pravi kosmos u malom sa čitavom lepezom živopisnih karaktera iz čijih suprotnosti proističu duhoviti zapleti i iznenadni obrti.

Zbogom Mujice: Preminuo Mustafa Nadarević

Neki od urnebesnih karaktera koji svakodnevno defiluju kroz Milevin život, a bogami i ona kroz njihov su policajac u penziji u zvanju upravnika zgrade Stevan Lisičić (Branimir Brstina) i njegova žena Marta; bračni par Marić koji čine neuropsihijatar Sava (Svetozar Cvetković) i doktorka plastične hirurg Viktorija; slikar Leon (Nemanja Oliverić); studenti Petar (Filip Đuretić) i Gavrilo (Đorđe Stojković); dobroćudni majstor Moca (Marko Gvero) i njegova “zla” žena Žana; operski pevač Živorad (Tihomir Stanić); pesnik Rade (Bojan Dimitrijević); Milevina dobra prijateljica Cveta (Dara Džokić), koja je i posesivna majka sina Mikice (Nenad Stojmenović)…

radio-mileva-tihomir-stanic ok
Tihomir Stanić tumači lik operskog pevača Živorada

Za mnoge od njih postojanje bez Mileve je nezamislivo, a neki znaju da bi bez nje jednostavno sve bilo dosadno. U sklopu zgrade, koja je pravi amalgam različitih karaktera, nalazi se i kafana “Neimar” u vlasništvu starog beogradskog frajera Dače (Nikola Kojo) i frizerski salon koji drži borbena i neposredna Jeca iz Krnjače (Anđelka Prpić).

“Hilmijin konak” – alegorija serije “Alo, alo” na bosanski način

Iz RTS najavljuju da je “Radio Mileva” živa, laka, jednostavna i dinamična komedija. Bavi se temama kao što su nesklad među generacijama, sukob različitih naravi i preplitanjem situacione i verbalne komike. Pisana je, pre svega, da se onaj ko je gleda oseća dobro. Dodaju, da je to komedija koja ne vređa nikoga i bavi se problemima običnih ljudi iz svakodnevnog života. Stvorena je sa idejom da izazove iskren smeh, pozitivne emocije, prepoznavanje i da vrati stari sjaj porodične komediografske serije na male ekrane.

radio-mileva-branimir-brstina ok
Policajca u penziji i upravnika zgrade Stevana Lisičića igra Branimir Brstina

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde