Snima se: Igrani film “Kelti” Milice Tomović

0
246

Tokom marta snimaće se igrani film mlade i perspektivne autorke koja je diplomirala u klasi Slobodana Šijana.

Snima se: Film "Kelti" Milice Tomović

Na Dan žena počelo je snimanje filma “Kelti”, prvog dugometražnog igranog filma u režiji već višestruko nagrađivane rediteljke Milice Tomović. Ona je sa Tanjom Šljivar i autorka scenarija. To je priča, u sred ratova koji prate disoluciju Jugoslavije, o maskenbal-proslavi jednog dečjeg rođendana, na kojoj se sakupe tri generacije jedne porodice. 

66. Martovski festival od 27. do 31. marta u Domu omladine
Snima se: Film "Kelti" Milice Tomović
Olga Odanović

Kratak siniopsis “Kelta” glasi: Beograd, 1993. godina. Mama i Tata pripremaju osmi rođendan svoje ćerke. Njeni drugari, njihovi prijatelji i rodbina u jednoj večeri, u dve prostorije, opisuju svet dece i odraslih koji neobično nalikuju jedan na drugi… Producent filma je Vladimir Vasiljević, a izvršna producentkinja Jelena Radenković. Pomoćnica režije je Maša Nešković, direktor fotografije Dalibor Tonković. Uloge tumače: Dubravka Kovjanić; Stefan Trifunović; Nikola Rakočević; Milica Grujičić; Jelena Đokić; Slaven Došlo; Nada Šargin; Jovana Gavrilović; Olga Odanović; Jovan Belobrković.

PGP RTS objavio CD sa muzikom iz serije “Jutro će promeniti sve”
Snima se: Film "Kelti" Milice Tomović
Milica Tomović i Maša Nešković

Milica Tomović je režirala segment “Diplomiranje” u sklopu omnibusa “Oktobar” (2011), kao i neke od epizoda hvaljene i popularne TV serije “Jutro će promeniti sve”. Međutim, najprepoznatljivija je kao rediteljka i na međunarodnom planu zapaženog igranog filma “Tranzicija” (2016), koji je prikazan na festivalima u Torontu, Lokarnu, Kotbusu i na Kipru. Ovo ostvarenje je ovenčano glavnim nagradama u svojoj kategoriji na Martovskom festivalu i na Sarajevskom filmskom festivalu, gde je narađen glasovitim “Srcem Sarajeva”, te na festivalu NDU u Libanu. Snimanje će trajati četiri sedmice na teritoriji Beograda.

Snima se: Film "Kelti" Milice Tomović

E. A. / Izvor: FCS; Foto: Irena Canić

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde