Snima se: Frano Lasić i Savina Geršak u filmu “Elegija lovora”

0
201

U Institutu “Dr Simo Milošević” snimljeni su prvi kadrovi filma.

Snima se: Frano Lasić i Savina Geršak u filmu "Elegija lovora"

Početkom aprila u Igalu i Herceg Novom je otpočelo snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma “Elegija lovora”, prema scenariju i u režiji mladog crnogorskog autora Dušana Kasalice.

FRANO LASIĆ: Uz “Međede” se lepše živi

– Filip, u interperetaciji Frana Lasića, uglađeni je univerzitetski profesor koji odlazi sa suprugom na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgled idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvata sa neobičnom lakoćom. Filip beži od problema u malo selo i duboku šumu, gde će sresti majku i zaljubiti se u devojku koja je nekada bila zmija – navodi se u opisu filma.

Snima se: Mistični triler “Ključ” Marka Sopića
Snima se: Frano Lasić i Savina Geršak u filmu "Elegija lovora"

U “Elegiji lovora” glumačku ekipu pored Frana Lasića čine Savina Geršak; Nikolina Bogdanović; Momo Pićurić; Olivera Vuković; Draginja Voganjac; Lidija Kordić; Lidija Petrone; i Zoran Trojanović. Direktor fotografije je Igor Đorđević; montažerka Jelena Maksimović; scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević; snimatelj zvuka Luka Barajević; dok su producenti Jelena Angelovski i Ivan Salatić.

Snima se: Igrani film “Kelti” Milice Tomović
Snima se: Frano Lasić i Savina Geršak u filmu "Elegija lovora"

Projekat je razvijan u okviru prestižnih platformi “Script Station” tokom filmskog festivala Berlinale i “CineLink” u Sarajevu. Film nastaje u produkciji “Meander Filma”, uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

E. A. / Izvor: Filmski centar Crne Gore

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde