Snima se dokumentarac o Draganu Stojkoviću Piksiju

0
142

U fazi poodmakle produkcije nalazi se “Piksi”, novi film Miloša Pušića, reditelja igranih filmova “Jesen u mojoj ulici” i “Odumiranje”. Ovoga puta Pušić se opredelio za dugometražni dokumentarni film, u čijem je središtu Dragan Stojković Piksi, proslavljeni cenjeni srpski fudbaler a potom i fudbalski trener.

dokumentarac o Piksiju Triifunović, Stojković i Pušić
Branislav Triifunović, Dragan Stojković Piksi i Miloš Pušić, Foto: FCS

Kada je sredinom sedamdesetih Dragan Stojković, dečak iz malog mesta pored Niša, počeo da igra fudbal sa drugovima, talenat je bio jasan. Međutim, niko nije mogao da pretpostavi u kom pravcu će se munjevitom brzinom razvijati njegova karijera. Ovo je biografski dokumentarac o jednom od velikana srpskog fudbala, o Piksiju. On je do danas ostao zaljubljen u fudbal i uprkos svim poteškoćama i preprekama u karijeri, ostao uzor generacijama. Film “Piksi” je istovremeno i inspirativna priča o radu, talentu i upornosti da se postigne mnogo i stigne daleko.

Dokumentarac „Zarobljeno vreme“ na festivalu „preko bare“

Miloš Pušić je i scenarista i koproducent ovog filma. Producent je Branislav Trifunović, a koproducent Ivan Ergić. Za snimateljski deo su zaduženi Miloš Pušić, Miloš Čubrilo i Bojan Đurišić.

dokumentarac o Piksiju
Iz filma “Piksi”, Foto: FCS

– Kako smo više upoznavali Piksija priča je postajala sve zanimljivija. A, naš glavni lik sve inspirativniji. I zanimljiviji. Do sada smo istražili veliki deo štampane i TV arhive. Obavili smo mnogo važnih razgovora sa Piksijevim saradnicima tokom čitave karijere. Imamo veliku podršku Piksija i njegove porodice. Stojkovićeva karijera traje dugo i u Aziji i u Evropi, tako da je je obezbeđivanje arhive obiman i ozbiljan posao koji i dalje traje. Sve ukupno film o Piksiju je jedan od najzanimljivijih, najozbiljnijih i najsloženijih projekata na kojima sam radio. Kako vreme odmiče sve sam više siguran da možemo napraviti uzbudljiv film koji može da inspiriše gledaoce na nove izazove i nove lične pobede. Nadamo se da bismo mogli do kraja godine da privedemo film kraju, ali pre svega želimo da budemo sigurni da je film na nivou koji ova tema zaslužuje. Tako da će to odrediti tačan datum izlaska filma – rekao je Miloš Pušić za Filmski centar Srbije.

Promocija dokumentarca „Lepa Brena – godine Slatkog greha“ i novog spota
dokumentarac o Piksiju
Iz filma “Piksi”, Foto: FCS

Materijal je sniman i/ili biće sniman u Srbiji, Hrvatskoj, Kini, Japanu, Švajcarskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji. U ovom trenutku predviđeno je da Piksi traje 90 minuta. Nastanak filma je podržao Filmski centar Srbije.

E. A. / Izvor: Filmski centar Srbije

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde