Snima se: “Delirijum tremens” sa Tihomirom Stanićem u glavnoj ulozi

0
187

U produkciji Radio-televizije Srbije, snima se serija “Delirijum tremens”. Komad, koji se izvodio u Beogradskom dramskom pozorištu, pisac i reditelj Goran Marković je adaptirao za televiziju. Priča o glumcu Dagiju postaje mini-serija sa četiri epizode.

Tihomir Stanić tumači lik Dagija, Foto: Printskrin RTS

Dramatične sudbine onih zauvek inficiranih pozorištem i glumom, inspirisale su Markovića da napiše “Delirijum tremens”. Priča prati poznatog glumca Dagija, koji se iznenada razboli i u bolnici, uz pomoć psihodrame, kreće u potragu za sopstvenim identitetom. I dok je u teatru Dagija tumačio Predrag Ejdus, na malim ekranima ovaj lik oživeće Tihomir Stanić.

Goran Marković režira u produkciji RTS-a seriju „Delirijum tremens“
Snima se: "Delirijum tremens" sa Tihomirom Stanićem u glavnoj ulozi
Gorica Popović, Foto: Printskrin RTS

– Ovaj ceo scenario i ova uloga koja je izuzetno napisana, jedna su dirljiva apologija našoj profesiji. Kao da potvrđuju ono što kaže Ivo Andrić u “Razgovoru sa Gojom”: “I u najboljim pozorištima sve je prašno i nečisto, glumački poziv je najteži i najbedniji od svih poziva. Zato je njima potrebno da se u životu toliko provode, banče, jedu i piju, kao neki stalni osuđenici na smrt, stalno na belom hlebu”! – kaže Stanić.

miki krstović
Miodrag Miki Krstović, Foto: Printskrin RTS

U seriji, koja će publiku naterati na smeh i suze, muziku je napisao Zoran Simjanović. Uloge tumače Anita Mančić, Igor Đorđević, Miodrag Krstović, Nada Šargin… a Dagijevu suprugu, kostimografa, Gorica Popović.
– Izvesno je da ona njega voli i da je Dagi godinama ljubav njenog života. E, sad, sve što on radi, to je zaista teško izdržati, ali ona nekako u tome uspeva – objasnila je za RTS cenjena glumica.

U žiriju 9. Bosifesta Goran Marković, Dragan Petrović Pele i Jovana Stojiljković

– Imamo scenu gde svašta jedno drugome kažemo, ali ja sada dolazim da ga molim, pošto se kolega razboleo, da uskoči i spase predstavu. Jer, sala je rasprodata, a gledalište puno. I to govori o ludosti i božanstvu našeg posla – istakao je Miodrag Krstović.

Serija “Delirijum tremens” snimaće se na dvadesetak lokacija do kraja oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde