Smeh i suze na premijeri predstave “Osama – Kasaba u Njujorku”

0
182

U sredu, 4. marta, na sceni “Danilo Bata Stojković” Zvezdara teatra odigrana je premijera predstave “Osama – Kasaba u Njujorku”.

osama zvezdara premijera smeh i suze
Foto: Nikola Vukelić

Ovacije i aplauzi, smeh i suze, ispratili su sjajnu, mladu glumačku ekipu. A, čine je: Andrija Kuzmanović; Jovan Jovanović; Iva Ilinčić; Branko Janković; Isidora Simijonović; i Amar Ćorović. Predstava je rađena prema romanu Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj ovog komada.

Zvezdara teatar: Premijera predstave „Osama – Kasaba u Njujorku“ 4. aprila

Premijeri je prisustvovao veliki broj značajnih ljudi iz sveta umetnosti, kulture i javnog života: Milena Dravić; Nebojša Romčević; Egon Savin; Dragan Bjelogrlić; Branimir Brstina; Milan Karadžić; Mira Adanja Polak; Dragan Bujošević; Tihomir Stanić; Vida Ognjenović; Dejan Petković Rambo…

Zvezdara teatar: „Suze su OK“ slave deset godina
osama zvezdara smeh i suze
Reditelj darko Bajić sa glumcima predstave, Foto: Nikola Vukelić

Na konferenciji za medije povodom novog komada u Zvezdara teatru, reditelj Darko Bajić je istakao da će se u predstavi osetiti “ekpslozija izuzetno talentovanih mladih glumaca sa puno energije, prepuno želje, koji znaju da naprave i stvore, ali vrlo precizno, svoje glumačke zadatke”.
– Zbog njihove hrabrosti je ova predstava dobila i dobiće jednu posebnu energiju. “Osama” postaje jedno ostrvo slobode glumačkog i rediteljskog izraza, i pokušaj svih nas da naprave predstavu u kojoj će svi govoriti ono što žele. Naš glavni glumac, pripovedač, pokušava da svojom emocijom ispriča priču svoje prošlosti. Na momente smešno, na momente tako da, kako kaže Dušan Kovačević, “život potkazuje pozorište” i prerasta u tragediju. Ali, u ovoj predstavi nećete videti gubitnike, već borce koji se bore za svoj cilj, emociju, slobodan prostor u kom žive. Osećaćete težinu, ali i radost, kao i jednu vrstu spasenja – rekao je Bajić.

Bjeline „Senke nad Balkanom 2“ i „Žigosani u reketu“ premijerno na TOP kanalu

Likove Pripovedača, Murata, Milice, Munira, Esme i Baja je publika na premijeri ispratila gromoglasnim aplauzima i ovacijama. U mladoj šestočlanoj ekipi, četvoro glumaca su studenti, koji su premijeru odigrali upravo na Dan studenata, 4. aprila. Sudeći po reakcijama publike – smehu i suzama, studenti Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Isidora Simijonović i Amar Ćorović su pored dvojice starijih kolega, Andrije Kuzmanovića i Branka Jankovića, budućnost našeg pozorišta.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde