Slobodna zona na bis u DKC-u i DOB-u

0
91

Najgledaniji filmovi na festivalu Slobodna zona, naći će se još jednom pred publikom narednih dana.

slobodna zona na bisPet filmskih hitova koji su na festivalu Slobodna Zona privukli najveću pažnju publike biće tradicionalno prikazani u okviru programa “Slobodna Zona na bis” u Dvorani kulturnog centra, a prvi put i u Domu omladine Beograda.

Filmski festival Slobodna zona otvara dokumentarac o „Laibachu“

Karte za film “Ja nisam tvoj crnja” koji 6. novembra svečano zatvara festival, rasprodate su među prvima. Publika će imati priliku da ovo osvarenje pogleda i 7. novembra od 17h u Dvorani kulturnog centra. Ovaj dokumentarni film koji dovodi u pitanje samu definiciju onoga što Amerika predstavlja, našao se u izboru filmova gosta selektora Teofila Pančića. Inače, osvojio je Panorama nagradu publike na Berlinalu i nominovan je za Oskara u SAD.

Festival Slobodna zona u znaku žena

slobodna zona na bis
Foto: Facebook / Slobodna zona

Projekcija filma “Gaza Surf Klub” reditelja Mikija Jamina i Filipa Gnadta je bila rasprodata u Domu omladine Beograda. Posle nje je usledio uzbudljivi razgovor između beogradske publike i reditelja Gnadta i ukazao na veliko interesovanje za ovu temu. Naći će se ponovo na programu 7. novembra od 19h u DKC-u. Ovaj vizuelno raskošni film prati grupu ljudi iz Gaze, koja izmučena okupacijom i političkim nesuglasicama, sopstvenu slobodu pronalazi na talasima Mediterana.

Konkurs za sredjoškolce – buduće filmejkere

“Muškarci ne plaču”, film iz regionalne selekcije koji je izazvao najveće interesovanje publike i za koji je Dvorana kulturnog centra bila nedovoljno velika, još jednom će se naći na programu ovog bioskopa, 7. novembra od 21h. Ova izvanredno režirana drama bosanskog reditelja Alena Drljevića premijerno je prikazana na festivalu u Karlovim Varima. Tu je osvojila nagradu Cine Europa i Specijalnu nagradu žirija.

Laibach Dan oslobođenja Slobodna zona
“Laibach” i film “Dan oslobođenja” otvorili su festival Slobodna zona, Foto: Promo

“Čavela”, raskošni portret najveće meksičke zvezde tradicionalne muzike i ljubavnice Fride Kalo, koji je naježio i rasplakao mnoge u prepunoj sali Doma omladine Beograda, biće još jednom deo repertoara na istoj lokaciji u novom terminu u utorak 7. novembra od 18h.

Dokumentarni mjuzikl “Dan oslobođenja” je svečano otvorio 13. Slobodnu Zonu u Sava centru. Izazvao je veliku pažnju publike, a na bis će biti prikazan 7. novembra od 21h u DOB. Ovaj film prati istorijski nastup kultnog slovenačkog benda “Laibach” u državi-tvrđavi Severnoj Koreji

Karte za projekcije u Dvorani kulturnog centra već su puštene u prodaju na biletarnici Kulturnog centra, a karte za program „Slobodna Zona na BIS“ u Domu omladine Beograda biće u prodaji od 6. novembra na biletarnici DOB-a i svim prodajnim mestima Eventima.

*Filmove na bis moguće je pogledati samo uz kupljenu kartu. Akreditacije nisu validne za projekcije 7. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde