Slikovnica Slavimira Stojanovića “Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka”

0
418

“Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka” nesvakidašnja je slikovnica vodećeg srpskog dizajnera Slavimira Stojanovića, a može se kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, i preko onlajn knjižari.

Slavimir Stojanović slikovnica Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka
Foto: Facebook / Slavimir Stojanović Futro

Šarena, maštovita, sjajno ilustrovana i dizajnirana knjiga namenjena je mališanima uzrasta od 3 do 7 godina. Slikovnica prati avanture devojčice Singi Lumbe, čiji je lik inspirisan Slavimirovom ćerkom Nađom, kojoj je knjiga i posvećena.

Izložba sećanja – „Dizajn u doba Juge“

Slavimir Stojanović dizajner slikovnica
Foto: Mia Medaković Topalović

– Napokon se realizovalo nešto što sam u poslednjih nekoliko godina pokušavao da stavim u konkretnu formu, pričajući ćerki Nađi priče za laku noć – rekao je Stojanović povodom objavljivanja knjige koju je napisao i ilustrovao. – Ime Singi Lumba je nastalo dok Nađa još nije znala dobro da priča. Pa je uporno zvala tatu kada joj se helijumski balon zalepi za plafon: “Tata, singi lumba (Tata, skini balon)!”

U Sarajevu otvoren Mikser House – Kuća za sve naše ljude

Slavimir Stojanović slikovnica Singi Lumba i Drvo čarobnih olovakaKnjiga je objavljena u ediciji “Gnezdo”, koja obuhvata knjige domaćih autora i ilustratora, i otvara nove vidike književnosti za decu. U planu je serijal knjiga o Singi Lumbi. Čitaoci su dobili prvu, a poznati dizajner trenutno radi na sledeće dve knjige.

“Jednog čudnog popodneva devojčica Singi Lumba je radila svoj domaći zadatak. Nijedna olovka joj nije bila od koristi…” – počinje slikovnica.

„Kalendar mog detinjstva“ Đorđa Balaševića na Beogradskom sajmu knjiga

Slavimir Stojanović slikovnica Singi Lumba i Drvo čarobnih olovakaSlavimir Stojanović (1969) je beogradski grafički dizajner, kreativni direktor, ilustrator i vizuelni umetnik. Dobitnik je preko 300 međunarodnih priznanja i nagrada u domenu dizajna i advertajzinga. Kao i nagrade UEPS-a za životno delo.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde