Slavko Banjac posle dvadeset godina ponovo u PGP RTS-u

0
816

Ako vam neko pomene pevača Slavoljuba Nedeljkovića, teško da biste znali o kome se radi. Jer, nikada se na estradi tako nije ni predstavljao. A, to je kršteno interpretatora Slavka Banjca. Srpski pevač je rođen u Vrnjačkoj Banji, koja je i kumovala oko odabira njegovog umetničkog imena.

slavko banjac FOTO NIKOLA MATKOVIĆ MATKE
Foto: Nikola Matković Matke

Popularni pevač narodne muzike Slavko Banjac potpisao je ugovor sa najstarijom srpskom produkcijskom kućom PGP RTS. Time je najavio izlazak novog albuma “Ljubav je odgovor”, posle pauze od čak 20 godina. Ovaj umetnik moćnog glasa, ima brojne hitove u svojoj karijeri, poput “Daleko negde, ko zna gde”, “Uzmite dušu, uzmite sve”, “Ne verujem lepim ženama”, “Kasno je”, “Ja imam nekog, a ti si sam”, “Pevaću da te zaboravim”…
– U novi album sam utkao mnogo emocija i siguran sam da će publika to umeti da prepozna – rekao je Slavko Banjac.

Kako je nastao hit „Žal“ koji izvodi Šaban Šaulić
PGP, Slavko Banjac, potpisivanje ugovora, foto 1
Slavko Banjac i Vladimir Graić, Foto: RTS

Muziku na albumu radili su Miša Mijatović, Stevan Simeunović, Vladimir Graić, Milan Miletić i Damir Arslanagić. A, tekstove su pisali Vlada 013, Stevan Simeunović, Biljana Vujović, Dragan Brajović Braja, Milan Miletić i Damir Arslanagić. Za aranžmane su se pobrinuli Miloš Mihajlović, Aleksandar Kobac, Ivan Branisavljević Kole, Mladen Todorović i Damir Arslanagić.

PGP, Slavko Banjac, potpisivanje ugovora, foto 1
Pevač i direktor PGP RTS posle potpisivanja ugovora, Foto: RTS

Direktor PGP RTS-a Vladimir Graić ovom prilikom rekao je da mu je izuzetno zadovoljstvo što velikan naše urbane narodne muzike, a u osnovi pop pevač, svoj novi studijski album posle dve decenije izdaje za PGP RTS.
– Album je fenomenalan, svež i komercijalan! – najavio je Graić.

„Ubice mog oca 2“: „Nemam nikoga više“ – Aleksandra Kovač napisala pesmu za Šabana Šaulića

U očekivanju Banjčevog albuma “Ljubav je odgovor”, PGP RTS je ekranizovao stare hitove – “Daleko negde, ko zna gde” i “Kasno je”. Uskoro će biti objavljen prvi spot za pesmu sa novog albuma Slavka Banjca.

Pesma „Opa cupa“ peva se diljem sveta
slavko banjac FOTO NIKOLA MATKOVIĆ MATKE
Foto: Nikola Matković Matke

– Novi album je u žanru mojih starih pesama i sa sigurnošću tvrdim da je najemotivniji album do sada. Ispleten je od ljubavi, tuge, radosti i nadanja koji su tokom poslednjih 20 godina ispunjavali moje srce. Pesme su stvarane sa puno ljubavi i inspiracije, a na njihovoj realizaciji radili su vrhunski kompozitori, tekstopisci i producenti koji su poslednjih nekoliko godina sa mnom disali i živeli svaki ton i svaki stih. Siguran sam da će se mojoj publici dopasti sedam sjajnih balada i dve pesme u nešto bržem ritmu. Želeo bih da album “Ljubav kao odgovor” dođe do što većeg broja ljudi, budući da se na njemu nalaze zrele, autentične, autorski i produkcijski snažne pesme koje zaslužuju značajan medijski prostor i mesto na plejlisti svakog ljubitelja kvalitetnog domaćeg zvuka! – rekao je Banjac.

A. D. / Izvor: RTS, Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde