Koncert Slavka Banjca 16. maja u Sava centru

1
186

Pevač moćnog glasa, čiji se hitovi rado slušaju već decenijama, zapevaće u novobeogradskoj dvorani.

Koncert Slavka Banjca 16. maja u Sava centru

Na radost brojnih obožavalaca, Slavko Banjac se vraća na muzičku scenu koncertom koji će 16. maja održati u Sava centru. “Daleko negde, ko zna gde”, “Uzmite dušu, uzmite sve”, “Ne verujem lepim ženama”, “Ja imam nekog, a ti si sam”, “Pevaću da te zaboravim”… oriće na Slavkovom prolećnom koncertu u Beogradu.

– U ovaj koncert i novi album sam utkao mnogo emocija i siguran sam da će publika to umeti da prepozna. To je moj povratak i novi početak! – kaže Banjac.

Slavko Banjac posle dvadeset godina ponovo u PGP RTS-u
Koncert Slavka Banjca 16. maja u Sava centru
Foto: ArtBox

U svom rodnom Trsteniku, pevač je završio osnovnu muzičku školu, a srednje muzičko obrazovanje je stekao u Nišu. Tokom školovanja za budućeg profesionalnog muzičara izabrao je klavir kao prvi, a hornu kao drugi instrument. Prvi solistički album “Jedini greh” objavio je 1987, a 1989. i drugi “Ne truje me ovo vino”. Posle godinu dana na tržištu je bilo izdanje “Ej živote, što je uze”, potom “Pevaću da je zaboravim” (1991), pa “Kasno je” (1993), a onda i “Ler” (1994). Veliki hit bil je i duetska pesmu sa Vesnom Zmijanac “Ja imam nekog, a ti si sam” (1994). Tokom svoje karijere, Slavko Banjac se uvek nesebično i drage volje odazivao i učestvovao na brojnim humanitarnim koncertima.

Trostruki CD i knjiga notnih zapisa pesama za decu Radoslava Graića

Posle toga Slavko se povukao sa estrade. Kako kaže, bio je potpuno izmešten iz muzike, život ga je odveo u neki novi svet. Putovao je, bavio se poslovima koji nemaju veze sa muzikom. Priznaje da je bio ogorčen i nezadovoljan kada je reč o estradi i njegovom životu na njoj. Nije mu se dopalo šta se događa na muzičkoj sceni….
– U životu naiđe trenutak kada osetite da teško možete da se izborite sa iskušenjima koja ne očekujete, i kada zbog svog karaktera i vaspitanja, procenite da je bolje da se sklonite i prepustite drugima da preuzmu sve ono što je po talentu i božijoj pravdi trebalo da pripadne vama – izjavio je pevač nedavnoo razlozima zbog kojih je napravio dugu pauzu u svom radu.

Za PGP RTS 2018. godine objavio je album “Ljubav kao odgovor” sa devet novih kompozicija. I te numere će njegovi poštovaoci, takođe, imati prilike da čuju na predstojećem koncertu u Sava centru.

PR

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde