Arsenal Fest 09: Slavio se Svetski dan muzike uz Neleta, “Hladno pivo”, “Red Fang”…

0
95

U petak, 21. juna, na trećoj festivalskoj večeri, okupilo se oko 10.000 posetilaca.

Arsenal Fest 09: Slavio se Svetski dan muzike uz Neleta, "Hladno pivo", "Red Fang"...
“Hladno pivo” na Mainu, Foto: Nemanja Đorđević

Slavio se Svetski dan muzike na Arsenal Festu uz razbijačko “Hladno pivo”, izuzetno raspoloženog Neleta Karajlića, pržeći “Eyesburn”, ujedajući “Red Fang” i brojne druge izvođače.
U skladu sa najavom frontmena Mileta Kekina o “greatest hits” nastupu “Hladnog piva” u Kragujevcu, izuzetno brojnu publiku koja je ispunila prostor ispred Main Stage-a, dočekao je žestok baraž dobro poznatih numera – “Carstvo pasea”; “Ranjeni i ludi”; “Ezoterija”; “Nije sve tako sivo”… Ili kako je to uz “Samo za taj osjećaj” Mile primetio: “Uvijek nam je dobar osjećaj kad smo u Kragujevcu! Ovo je Arsenal 09. Nadamo se da ćemo se vidjeti na Arsenalu 90!”

Arsenal Fest 09: Muzika pobedila kišu druge festivalske večeri

Na “Hladno pivo” se odlično nadovezao Nele Karajlić. On je nastup na punom Mainu odradio – doktorski. Karajlić je u odličnoj glasovnoj formi, džegerovski neumorno jurio binom i prozivao publiku da peva s njim glasno (“J… u Nišu se čulo jače”). Njegov prateći bend “Osiromašeni uranijum” zvučao je odlično! Publika je imala priliku da gromoglasno peva stare hitove “Zabaranjenog pušenja” (Javi mi; Neću da budem Švabo; Gile šampion; Nedelja kada je otiš’o Hase; Dan Republike; Bos il’ hadžija; Zenica bluz…), ali njegove nove pesme.

Arsenal 09: Žestok početak uz “Testament” i 7.000 posetilaca

Main Stage je povodom Svetskog dana muzike otvorio sa odabranim temama klasike mnogoljudni Kragujevački akademski orkestar Akordeonista. A, zatvorio je u sitne noćne sate povratnički “Eyesburn”. Bend je i dalje pred brojnom publikom moćno pržio sa “Exodus”; “Shine”; Agony”; “Sun”…

Nešto ranije na Garden Stage-u, odličnu hevi svirku je priredila američka stoner četvorka “Red Fang”. Grupa je za premijerni susret sa srpskom publikom otprašila “Blood Like Cream”; “Antidote”; “Cut It Short”; “Dirt Wizzard”; “Prehistoric Dog”…

Đorđe Miljenović je impresionirao nastupom pred ispunjenim Gardenom, gde su treće večeri odlični bili i “Artan Lili”; “Autopark”; “Samostalni referenti”; “Brat”; “Stone Slipper”; i “Fluid Underground”. Na Explosive DJ Stage cele noći je trajala žurka sa Petrovitz Yu b2b Sale Janković; Asas; BOg; i Space Motion.

Arsenal fest 09: Besplatni prateći program – koncerti, promocije, izložba…

Povodom Svetskog dana muzike Arsenal Fest je bio priredio u petak tokom popodneva besplatan program za Kragujevčane. Najpre je uticajni publicista Petar Peca Popović održao zanimljivo predavanje o pronalascima i događajima koji su promenili muziku (kafe Oblomov); a potom su ispred Prve kragujevačke gimnazije nastupili akustik solo Mile Kekin, zatim Andreja, Rundek i Ekipa “Ftičeki”, i pankeri “Parampaščad”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde