Ljubav i mir: Slađana Milošević i riječki bend “Whiteheads” snimili “Na Badnju večer”

0
338

Božićni singl su zajedno realizovali diva regionalne scene Aleksandra Slađana Milošević i riječki bend “Whiteheads”. Pesmu su napisali Davor Tolja i Alida Šarar, a Slađana potpisuje video.

Slađana Milošević, na snimanju spota, Na Badnju večer FB
Foto: Printskrin YouTube / OfficialSladjana

“Na Badnju večer” je naziv zajedničke numere koju su snimili prva dama jugoslovenskog roka Aleksandra Slađana Milošević i grupa iz Rijeke izuzetnih muzičkih kvaliteta, “Whiteheads”. Oni su preneli emociju praznične atmosfere ljubavi i mira.

50 godina koncertne rok fotografije u Srbiji

Whiteheads Na Badnju večer
“Whiteheads”, bend iz Rijeke, Foto: Facebook / Aleksandra Slađana Milošević

Kompozitor je Davor Tolja, koji predvodi “Whiteheads”, mnogima poznat kao član nekadašnjeg dua “Denis&Denis”. Tekst je napisala Alida Šarar, a aranžman zajedno potpisuju Slađana i Davor. U pesmi je korišćena tema iz tradicionalne škotske pesme “Auld lang syne”, kojom se širom sveta, u ponoć, ispraća stara godina. Akcent na ovoj temi gajdama je dao Hayden Chrisholm, Novozelanđanin škotskog porekla.

„Wonder Strings“: Pop i rok hitovi u klasičnoj dimenziji

Slađana Milošević i gajdaš Hayden Chrisholm Na Badnju večer
Slađana i gajdaš Hayden Chrisholm, Foto: Facebook / Aleksandra Slađana Milošević

Slađana pesmu izvodi zajedno sa pevačem moćnog glasa Damirom Komnenovićem Pešom. Inače, u grupi “Whiteheads” pored njega i Tolje (klavijature) su i Joško Serdarević (bubnjevi); Boris Grgić (bas gitara); i Ivan Krševan Komnenović (ritam i solo gitara). Na pitanje zašto su riječki muzičari za ovu numeru izabrali baš srpsku rokerku, Davor Tolja kaže:

Whiteheads, Pešo i Damir Tolja u studiju, Na Badnju večer,
Damir Komnenović Pešo i Damir Tolja u studiju, Foto: Facebook / Damir Komnenović-Pešo

– Tražili smo doslednu, beskompromisnu muzičku ikonu koja je angažovana na svim poljima kulture. Muzika je radost i ljubav, spaja, a ne deli.

Novogodišnji spektakl „Rok opera“ u SNP-u

Slađana Milošević, na snimanju spota, Na Badnju večer FB
Slađana kao snežna kraljica, Foto: Printskrin YouTube / OfficialSladjana

Aleksandra je dodala:
– Svako ima svoj zadatak, a moj je očigledno da očuvam nešto malo ljudskosti i ne dozvolim da svet ode u propast. Svet je stvoren i opstaje na pozitivnim porukama, a ne na razdoru. Zajednički moto naše saradnje i poruka ljudima je: “Spajaj i živi u miru!”

Dvodnevni novogodišnji rok spektakl u Kotoru

Slađana Milošević, na snimanju spota, Na Badnju večer FB
Specijalni kostimi rađeni su za ovaj spot, Foto: Printskrin YouTube / OfficialSladjana

A, Slađana u ovom projektu osim što je pevala, bila koaranžer i svirala gitaru, bila je zadužena i za ekranizaciju pesme “Na Badnju večer”. Spot je snimljen po njenom scenariju i u režiji, na više lokacija u Srbiji i Hrvatskoj – u Smederevu, Beogradu, Rijeci i na Krku. U komenatrima publike, pored pohvala, većina napominje da topli tonovi i poruke ove pesme ugrejaće sve tokom zimskih dana. A mnogi smatraju i da je novi spot Slađanino najbolje režijsko ostvarenje do sada.

50 godina stvaralaštva Petra Pece Popovića

Slađana Milošević, na snimanju spota, Na Badnju večer FB
Slađana je pevala, svirala gitaru, bila koaranžer, i spot je režirala po sopstvenom scenariju, Foto: Printskrin YouTube / OfficialSladjana

Kompozicija “Na Badnju večer” već postiže značajne uspehe. Za samo nedelju dana emitovanja, slušaoci Radio Istre su je svojim glasovima, postavili na prvo mesto top liste.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde