Pod sjajem zvezda letnje noći uz VIS “Limunada”

0
276

Vokalno instrumentalni sastav “Limunada” održaće koncert na otvorenoj sceni Kulturnog centra Grad u petak, 14. jula sa početkom u 21 sat.

U intimnoj atmosferi jednog od najinspirativnijih kutaka beogradske urbane i popularne kulture, VIS “Limunada” će povesti publiku u letnju avanturu. I to onu elegantnih baštenskih zabava u ritmu šlagera, sola, bita i rokenrola – od skrivenih vrtova velikih metropola do egzotičnih bašti mediterana i latinske amerike – stoji u najavi koncerta.

vis limunada foto dalibor tonković
Foto: Dalibor Tonković

VIS “Limunada” neguje muziku inspirisanu trajnim vrednostima popularne kulture pedesetih i šezdesetih godina XX veka. A, sa posebnim osvrtom na specifičnosti jugoslovenske kulture tog perioda. Okosnica muzičkog i stilskog koncepta grupe je kosmoplitska omladinska kultura izražena muzikom šlagera, rokenrola, bita i soula, ovekovečena filmovima poput “La Dolce Vita” (Italia, 1960) i “Ljubav i moda” (Jugoslavija, 1961).

Članovi benda su : Miodrag Ninić Miki – glavni vokal i akustična gitara, Duška Rajković – bas gitara i vokal, Marija Kovačina – perkusije i vokal, Stefan Pejatović – bubnjevi, Borko Milojković – klavijature, i Vladimir Živković – električna gitara.
vis limunada foto dule jelen
Foto: Dule Jelen

A šta je to što njih izdvaja od ostalih grupa?
– Muzika je u središtu našeg rada, međutim, ona nije sama sebi cilj, već izražajno sredstvo. Trudimo se da publici predstavimo viziju vedrog, konstruktivnog života u kontekstu savremene popularne kulture. Ta vizija može se na prvi pogled učiniti naivnom ili elitističkom, ali je njen značaj u kultivisanom, pozitivnom, konstruktivnom odnosu prema stvarnosti. Upravo u večitom nastojanju da se stvarnost gradi, humanizuje i čini boljom i to uprkos poteškoćama kojih smo svakako svesni.

DJ podrška: KUD Sestre, a ulaz je 300 dinara.

E. A.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde