“Siniša, moj otac” – knjiga o proslavljenom sportisti

0
21

Siniša Mihajlović je, bez sumnje, jedan od najvećih srpskih sportista svih vremena. Kao fudbaler stekao je svetsku slavu i poštovanje navijača, saigrača i svih zaljubljenika u sport. Pokazao se kao veliki čovek, šampion i borac.

"Siniša, moj otac" - knjiga o proslavljenom sportisti

Knjiga “Siniša, moj otac” nastala je iz vizure njegove ćerke Viktorije i predstavlja zalog za generacije koje stasavaju.
– Narednik Siniša. Šampion sposoban da preokrene utakmicu jednim neodbranjivim udarcem ka golu. Harizmatični trener koji vodi svoju ekipu, kritikuje, hrabri je i teši; bez dlake na jeziku, bez straha, bez bojazni šta će misliti ili reći drugi. Čovek koji je dobio hiljadu bitaka, na terenu i u životu. S godinama, njegov ugled samo raste: postao je neprikosnoveni protagonista italijanskog fudbala i primer integriteta, hrabrosti i posvećenosti. Ali Mihajlović nije samo šampion, vođa, sportski radnik – on je i otac i muž zaljubljen u svoju porodicu i ponosan na svoje poreklo! – navode iz “Vulkan Izdavaštva”.

Savo Milošević u predstavi “Otkačene”

Uspomene Sinišine ćerke Viktorije otkriće čitaocima nepoznato lice nekadašnjeg šampiona. Čitaće iz prve ruke o čoveku čija prošlost, uprkos ekonomskim neprilikama u bivšoj Jugoslaviji i senkama rata koje su se nad zemljom nadvile, ipak odiše srećom. Saznaće više o njegovom privatnom životu, o detinjstvu i prvim koracima u svetu fudbala. Otkriće lice zaljubljenog supruga i brižnog oca, ali i sve izazove borbe s opasnom bolešću, još jednom utakmicom sa kojom se Narednik, kao i uvek, nosi odlučno i hrabro…

– U jedinstvenoj biografiji “Siniša, moj otac” nesumnjivo će uživati poštovaoci proslavljenog fudbalera, ali ona je namenjena i ljubiteljima inspirativnih istinitih priča koje motivišu sudbine velikih ljudi, u čijim postupcima pronalaze podstrek za svoja dela – dodaju iz “Vulkana”.
Knjigu “Siniša, moj otac” možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.

Dokumentarac o Draganu Stojkoviću Piksiju

Viktorija Mihajlović je najstarija Sinišina ćerka. Slavni sportista sa suprugom Arianom ima petoro dece – tri sina i dve ćerke. Viktorija je svojevremeno na svom Instagram profilu objavila da će izaći njena prva knjiga čiji je glavni lik – njen tata!
– Kada su mi predložili da napišem knjigu bila sam jako nervozna, ali onda sam pomislila da će to biti divan poklon za moju porodicu. Za mene. Da bi svet otkrio tajnu o tatinom velikom srcu, da biste razumeli njegov pogled, morate da znate njegovu priču. Morate da pročitate njegovo srce. NAŠE srce – napisala je Viktorija.

siniša mihajlović biografije knjige

Inače, još 2007. objavljena je knjiga “Božija levica” (izdanje Cervo doo), biografija Siniše Mihajlovića, koju je napisao Miroslav Gavrilović. A, nedavno je u Italiji izašla i “Igra života”, autobiografija proslavljenog srpskog fudbalera i trenera, koja je podigla veliku prašinu. Najzanimljiviji odlomci su se našli na stranicama brojnih evropskih portala. Mihajlović je u toj knjizi opisao svoj život, od početaka u Borovu Selu, preko Crvene zvezde do Italije i borbe sa leukemijom.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde