“Singidunum fest” – odbrana rokenrola na Kalemegdanu

0
146

Prvi “Singidunum fest”, na kojem će nastupiti 11 bendova sa rok-pank scene, biće održan u subotu, 24. juna na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu, u organizaciji „Route 011“.

Plakat za Singidunum festPublika će te večeri uživati u svirci poznatih izvođača – “Električni orgazam”; „Direktori“; “Ritam nereda”; „NBG“; Blaža i „Kljunovi“; „357“; „Elvis Jr. Kurtovich“; „The Bite“; „Scordisci“; „Blanquito Cojones“ i „Kontras“.

Kako organizatori ističu, “datum ovog rok događaja u prvim danima leta nije slučajno odabran; već u želji da se, u autentičnom gradskom ambijentu, obeleži vredan jubilej – 195 godina od dana kada je formirana prva beogradska opština”.

Kalemegdan je kultno mesto za svirke jer su tu nastupali pioniri rokenrola; poput legendarnog Mileta Lojpura i veliki novotalasni bendovi početkom osamdesetih godina. Na Kališu je bio i početak kraja nikada prežaljene Ejmi Vajnhaus; tako da to mesto ima neku čudnu magiju koja je nedokučiva i nikad se ne zna u kom pravcu će otići, ističu organizatori.

– Čast je nastupiti u probranom društvu na “Singidunum festu”, a ja obećavam da ćemo pružiti svoj maksimum i napraviti atmosferu za pamćenje. Odsviraćemo sve hitove koje su obeležili karijeru Blaže i kljunova, i zajedno sa kolegama iz drugih bendova udariti temelje “Singidunum festa” za naredne decenije – izjavio je Inspektor Blaža.

I članovi kultnog beogradskog pank sastava „Direktori“ pripremaju se za nastup na festivalu i poručuju:

– U novoj epizodi osvajamo Kalemegdansku tvrđavu uz pomoć starih hitova i nove energije, služeći se iznenađenjem i trikovima u borbi protiv sumnjivih tipova i lažnih mitova, zajedno sa sa braćom iz „Ritma nereda“, „Bajta“ i ostalim prisutnim vitezovima i Keltima.

Ulaznice za “Singidunum fest” mogu se kupiti po ceni od 1.190 dinara na svim prodajnim mestima: GIGS TIX-a; DD Tickets-a; FELIX Shop; TC Sremska; Cigla & Krigla; 011shop.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde